Hirdetés

Farkaslaka nyerte a teremtornát

Tizenhat csapat részvételével tartották meg a hétvégén az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok hagyományos teremlabdarúgó-tornáját. A győzelmet végül Farkaslaka szerezte meg, és indulhat a megyei teremlabdarúgó bajnoki címért.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Farkaslaka nyerte a teremtornát
Terembe vonultak a hétvégén az udvarhelyi teremlabdarúgók Fotó: HMLE

Két év szünet után vonultak újra terembe az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok, a 2020-as kiírást követően a koronavírus-járvány miatt ugyan megszakadt egy sorozat, ám a hétvégén újra megtartották – immár a 24. – tornát. A tét nem kicsi, ugyanis a tornagyőztes csatlakozik a Csík körzeti tornát sikerrel záró Csíkszentgyörgy csapatához, és harcba száll a megyei teremlabdarúgó bajnoki címért. Igaz, a döntő torna előtt még a 4. Liga csapatai is megmérkőznek egy teremtornán.
A szombati csoportmeccsek során több találkozó is gólzáporos sikerrel zárult, ebben a legügyesebbek a farkaslakiak voltak, akik az első meccsükön kilenc góllal terhelték meg Zeteváralja csapatát úgy, hogy csak egy találatot kaptak. A B csoportban szoros volt a harc Korond és Farcád között, mindkét csapat vesztett egy meccset, végül az egymás elleni eredmény döntött az elsőségről. A C csoportban viszont a gólarány döntötte el az elsőséget Malomfalva javára, míg a D csoportban Lövéte zárt az élen Felsőboldogfalva előtt, utóbbi két meccset is döntetlennel zárt.
A negyeddöntők közül kettő is szétlövéssel ért véget, az elődöntőkben a későbbi finalisták egygólos előnnyel nyertek. A harmadik helyet a 2020-as torna győztese, Malomfalva szerezte meg, míg a döntőben Farkaslaka legyőzte Lövétét, így a vesztes csapat, Betfalva és Farcád után a negyedik olyan gárda lett, amely háromszor nyerte meg az Udvarhely körzetisek teremlabdarúgó-tornáját.

Eredmények
A csoport: Zeteleka II. – Bögöz 8–1, Farkaslaka – Zeteváralja 9–1, Farkaslaka – Bögöz 4–2, Zeteleka II.– Zeteváralja 4–0, Farkaslaka – Zetelaka II. 3–0, Bögöz – Zeteváralja 1–0.
B csoport: Varság – Korond 0–5, Farcád – Kápolnás 3–0, Farcád – Korond 0–5, Varság – Kápolnás 3–3, Farcád – Varság 1–4, Korond – Kápolnás 6–2
C csoport: Bogárfalva – Malomfalva 0–6, Szent­ábrahám – Parajd 5–1, Szentábrahám – Malomfalva 1–1, Bogárfalva – Parajd 2–6, Szentábrahám – Bogárfalva 4–0, Malomfalva – Parajd 4–1.
D csoport: Máréfalva – Szentpál 6–1, Lövéte – Felsőboldogfalva 1–1, Lövéte – Szentpál 3–0, Máréfalva – Felsőboldogfalva 0–0, Lövéte – Máréfalva 4–1, Szentpál – Felsőboldogfalva 0–2.
Negyeddöntők: Farkaslaka – Varság 2–1, Korond – Zeteleka II. 1–1 (szétlövéssel: 4–5), Malomfalva – Felsőboldogfalva 2–0, Lövéte – Szentábrahám 0–0 1 (szétlövéssel: 3–1). 
Elődöntők: Farkaslaka – Malomfalva 2–1, Zeteleka II. – Lövéte 0–1.
Kisdöntő: Malomfalva – Zeteleka II. 2–1.
Döntő: Farkaslaka – Lövéte 2–0.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!