Hirdetés

A hideg nem jelentett akadályt

Három megye sportolói vettek részt pénteken Csíkszeredában a Sportklub Kupával díjazott nagypályás gyorskorcsolyaversenyen. Noha a hideg és a sportág hivatalosan nem létező szakszövetsége is bekavart a szervezőknek, a jégen jól érezték magukat a sportolók, ahogyan a jég mellett álló, régi korcsolyás emlékeiket mesélők is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
A hideg nem jelentett akadályt
A mozgás öröme. Gyorsan siklottak Fotó: László F. Csaba

Tizenhét éve tartottak utoljára hivatalos gyors­korcsolyaver­senyt az ország egyetlen olimpiai méretű pályáján: azóta a sportágnak hivatalosan szakszövetsége sincs. Tavaly a regnáló sportminiszter, a Sportklub vezetősége és néhány korábbi gyorskorcsolyázó ötletét és összefogását követően jeget öntöttek a csíkszeredai gyorskorcsolyapályán, idén ezt újra megtették, igaz, ezúttal az időjárás kegyesebb volt a szervezőkhöz.
– Nyolc centiméter a jég vastagsága, közel egy hetet dolgoztak a Sportklub szakemberei azon, hogy megfelelő legyen a jég minősége – nyilatkozta lapunknak Hodos László. A Sportklub igazgatója arra a kérdésünkre, hogy hány köbméter vizet locsoltak a pályára, nem tudott konkrét választ adni. – Majd a vízfogyasztást mérő óra leolvasásakor kiderül, hogy mennyi víz kellett a jég öntéséhez, ám az biztos, hogy a hideg időjárás miatt a tavalyhoz képest jóval kevesebb – tette hozzá Hodos.
– A Sportklub Kupát második alkalommal szerveztük meg, partnerségben a Sportminisztériummal, valamint Csík­szereda Polgármesteri Hivatalával, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a hagyományt jövőben is akarjuk folytatni – jelentette ki Hodos.
A viadalon az első kiíráshoz képest kevesebben voltak, hiszen a sportág hivatalosan nem létező szövetsége pont a hétvégére időzítette az országos bajnokságot, melyet Inzellben tartottak. Így mindössze a Hargita megyeieken kívül Kolozsvárról és Brassóból érkeztek versenyzők, a Sportklub Kupán az 56 aktív sportoló mellett tíz volt gyorskorcsolyázó is rótta a köröket a csíkszeredai pályán. Hodos László a pénteki verseny után megjegyezte, reméli, hogy hamarosan már nem természetes, hanem műjégen rendezhetik meg a nagypályás Sportklub Kupát.
Tavalyhoz képest Novák Károly Eduárd nem versenyzett, ám a sportminiszter a péntek esti szabadtéri közkorcsolyázáson azért megmutatta, nem felejtett el korcsolyázni.

A Sportklub Kupa dobogósai

Ifjúsági F korosztály (7–9 évesek)

Lányok: 1. András Vivien, 2. Lőrinczi-Mátéfi Viola, 3. Veress Klára (mind Csíkszeredai Sportklub). Fiúk: 1. András Kevin (Sportklub), 2. Filip Paraipan, 3. Bede Ervin (mind Brassói Talent SK).

Ifjúsági E korosztály (9–11 évesek)

Lányok: 1. Bács Bernadett, 2. Biró Anett (mind Felcsíki SK), 3. Teodora Maria Anghel (Talent SK). Fiúk: 1. Lőrinczi-Mátéfi Balázs (Sportklub), 2. Matei Ilovan (Kolozsvári ISK-Viitorul), 3. David Vasilică Finariu (Talent SK).

Ifjúsági D korosztály (11–13 évesek)

Lányok: 1. Ana Timea Her­meziu (Brassói CSU), 2. Ștefania Ilovan (ISK-Viitorul), 3. Diana Melnic (Brassói CSU). Fiúk: 1. Gabriel Meiu Nechita (Talent SK), 2. Andrei Aștefănoaie, 3. Adelin Nicolae Finariu (mind Brassói CSU).

Ifjúsági C-B korosztály (13–17 évesek)

Lányok: 1. Alessia Maria Costea, 2. Iulia Ionescu (mind Brassói CSU), 3. Márton Henrietta (ISK Csíkszereda). Fiúk: 1. Szígyártó Ádám (Sportklub), 2. Luca Marii (ISK-Viitorul), 3. Gabriel Casian Moisa (Brassói CSU).

Ifjúsági A (17–19 évesek) és felnőtt korosztály

Lányok: 1. Barta Nóra (ISK Csíkszereda), 2. Pongrácz-Vákár Kriszta, 3. Csillag Adrienn (mind Sportklub). Fiúk: 1. Csillag Csongor (Sportklub).

Master korosztály (25 év fölöttiek). Nők: 1. Szőcs Renáta, 2. Székely-Lăzărescu Andrea, 3. Szekeres Gyöngyvér, 4. Bakcsy Tünde (mind Csíkszereda). Férfiak: 1. Radu Mihail Moldovan (Kolozsvár), 2. Becze Tibor, 3. Vrencean László, 4. Török Imre (mind Csíkszereda), 5. Marian Male (Brassó), 6. Pogonyi Alexandru (Csíkszereda).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!