Hirdetés

Kanadai szakember a Sportklub kispadján

Viszonylag rövid idő alatt sikerült megtalálnia a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának Tom Coolen utódját, aki szintén kanadai, ám a cseh bajnokságban szereplő Kladno együttesétől érkezik, amelyet a legutóbbi idényben irányított. Egy orosz játékostól elköszöntek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kanadai szakember a Sportklub kispadján
Jeff Paul személyében fiatal edző érkezett Csíkszeredába Fotó: iDNES.cz

Fiatal tréner ül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kispadjára Jeff Paul személyében, aki érkezését hivatalosan is bejelentette a csíki alakulat.
„Örömmel jelentjük, hogy sikerült egyezségre jutnunk Jeff Paul-lal, aki a mai naptól a Sportklub új vezetőedzője. Mi is Ő is tudjuk, mi a feladat, győzelemre kell vezessen bennünket. Hisszük, így lesz. Céljaink nem változtak. Egyúttal azt is közöljük, hogy Yakov Seleznevvel közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Köszönjük amit a Klubért tett, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.” – olvasható a Sportklub közleményében.
A 44 éves kanadai szakember aktív jégkorongozói pályafutása során két mérkőzés erejéig az NHL-ben is bemutatkozhatott a Colorado színeiben. Pályafutása nagy részét az AHL-ben töltötte, majd Hollandia, Németország és végül Olaszország volt a végállomás.
Edzői karrierjét a kanadai ifjúsági bajnokságban kezdte meg, majd két évig volt a Florida Panthers alkalmazásába, mint megfigyelő. Vezetőedzőként egy idényt tud a háta mögött: a 2021/2022-es idényben azt a Rytíři Kladno együttesét irányította, amelynek jelenleg is aktív jégkorongozója a legendás Jaromir Jagr. A Kladno újonc volt a cseh extraligában és sikerült a 13. helyet megszereznie, azaz bent tartotta az alakulatot.
Jeff Paulnak alig másfél hete maradt felkészíteni a Sportklubot az Erste Liga rájátszására.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!