Cél az olimpia

Fiatal sportolótehetségeket bemutató sorozatunkban ezúttal a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázó-reménységét, Lőrinczi-Mátéfi Viola-Veronikát faggattuk.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Cél az olimpia
Gyorskorcsolyában és cselgáncsban is bizonyított Fotó: Sportklub

Még nem töltötte be a tizedik életévét, de már többéves gyorskorcsolyás tapasztalat és jó néhány nemzetközi verseny van a csíkszeredai Lőrinczi-Mátéfi Viola-Veronika mögött. A csíkszeredai Sportklub ifjú versenyzője 2013-ban született, és 2017-ben már korcsolyával a lábán rótta a köröket a jégen.

– Amikor előkészítős voltam, beválasztottak a „Suli-kori” program alatt az ISK Csíkszereda gyors­kor­cso­lya­csapatába. Tímár Ádám volt az első oktatóm, akinek hálás vagyok a mai napig, mivel megszerettette velem a gyorskorcsolyát. Ádám után Szekeres Gyöngyvér lett az edzőm, akivel elkezdtem a versenyzést külföldön is

– idézte fel a sportoló a pályafutása kezdetét.

Veronika 2022-ben igazolt át az ISK-tól a Csíkszeredai Sportklubhoz, ahol Szőcs Renáta lett az edzője, aki a fiatal versenyző szerint igazán „mindent megtesz a csapatáért”. És hogy milyen ez a csapat? – Nagyon jó a csapat, nagyon sok közös program van, edzőtábor, közös felkészülés, családi programok, ami összekovácsol bennünket – avatott be a Vecának becézett sportoló, akitől azt is megtudtuk, hogy Jeljzaveta Solovjova a legnagyobb példaképe.
Lőrinczi-Mátéfi Viola-Veronika kedvenc színe a narancssárga és a kék, étele a spagetti, filmje a Mindenki lehet hős. – Kedvenc tantárgyam a kézimunka és a román. Még nem döntöttem el, hogy mi leszek, ha nagy leszek, de mindenképpen egyik fő célom, hogy kijussak az olimpiára – szögezte le Veronika. Hozzátette, szívesen tölti szabadidejét a tatamin, hiszen judokaként is számos kitűnő eredményt ért el. Ezenkívül szeret még tornázni, rajzolni, sízni és túrázni.
Felsorolni is nehéz Veronika gyorskorcsolyában elért eredményeit, többek között román és magyar bajnok, de versenyzett Olaszországban és Magyarország számos városában, ahol kitűnő eredményeket ért el. A jelenlegi szezonban győzött Budapesten, Bulgáriában, Zágrábban, romániai rekordot tart G és F korosztályban, és az európai ranglistán is az elsők között találjuk a nevét.

Nagy Emese
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!