Hirdetés

Bajnokként tértek haza

Az FK Csíkszeredával kupát és bajnokságot nyerő udvarhelyi fiatalokkal erősített a Székelyudvarhelyi FC, a harmadosztályban szereplő gárda szintén a csíkiak ellen játszotta le idei első felkészülési mérkőzését.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bajnokként tértek haza
Ketesdi, Szakács és Hadnagy a minőséget képviselik Fotó: SZFC

Szakács Szilárd tavalyi igazolását követően, Ketesdi Nimród és Hadnagy Tamás személyében két újabb udvarhelyi fiatallal erősített a labdarúgó 3. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC. Az FK Csíkszereda U19-es együttesével korábban kupát és bajnokságot nyerő fiatalok 2003-as születésűek, a foci alapjait a Székelyudvarhelyi FC-nél sajátították el, innen mentek át a Székelyföld Labdarúgó Akadémiához.
- Örülök, mert a szabályok szerint két 2003-ban született ifi játékost is szerepeltetni kell a 3. Ligában, és a mostani igazolások mellett ott van még Szakács Szilárd és Tordai Tamás is, utóbbi ráadásul fiatalabb is, 2004-es születésű – fogalmazott László Zsolt, az SZFC csapatmenedzsere.
A szakember elmondta, hogy a szabályok szerint egy 2002-es születésű játékos is a pályán kell legyen, de az SZFC e téren is jól áll: Albert Hunor, Lázár Kristóf, Matei Marius és ifj. Botorok János is megfelelnek eme kritériumnak.
- Egy mérkőzés végeredménye nagyban függ attól, hogy milyen ifijeink vannak a pályán. Nekünk szerencsénk van, mert mindannyian minőséget képviselnek, így nagyot erősödtünk ezen a téren – összegzett a Székelyudvarhelyi FC csapatmenedzsere.
Az udvarhelyi klub szombaton az FK Csíkszereda U18-as csapata ellen játszotta le idei első félkészítő mérkőzését, Becze (45.) és Gavîrliță (52.) találatával, illetve Savin duplájával (50., 89.) sima 4–0-as győzelmet szerezve. Nyilván az eredmény nem mérvadó, hiszen két teljesen különböző játékerőt képviselő csapat játszott egymás ellen.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!