Gálaműsorral lépnek színpadra

Január 13-án, pénteken este hét órától a zetelaki kultúrotthonban mutatja be az Ezüstfenyő néptánccsoport hagyományos, év eleji gálaműsorát. Ebből az alkalomból szeretnék megmutatni a fiatalokból álló néptáncegyüttes tagjai, hogy az elmúlt évben milyen táncrendeket tanultak.

Nagyálmos Ildikó
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gálaműsorral lépnek színpadra
Érdeklődés övezi a tánccsoport előadásait

Több táncrendet felvonultató gálaműsorra készül a zetelaki néptáncegyüttes. Kovács Imre, a néptánccsoport vezetője ez alkalommal számol be a tavalyi turnéról, illetve arról, hogy milyen külhoni településeken léptek fel és öregbítették Zetelaka község hírnevét. 
– Minden évben próbálunk új táncokat, koreográfiát tanulni, s ugyan a régieket sem hagyjuk el, rendszerint újakkal is gyarapítjuk a repertoárunkat. Különleges lesz a gálaműsorunk, elfogadta meghívásunkat a kolozsvári Tokos zenekar, akikkel közel egy évtizede tartjuk a kapcsolatot – mondta a néptánccsoport vezetője.
Az est során udvarhelyszéki táncrendet, verbunkost, lassú és sebes csárdást, szökőst és marosszékit mutatnak be, majd a kis-küküllőmenti leánykörtánc után sűrű és ritka pontozó, páros tánc következik, de színpadra viszik az új vajdaszentiványi koreográfiájukat is, amit most láthat először a helyi közönség. A műsort jobbágytelki marosszéki forgatóssal folytatják, majd szatmári új stílusú tánccal, kalotaszegi legényessel, végül egy mezőségi táncrenddel zárják a gálát. A táncok közti szünetekben népdalok is elhangzanak Deák Boglárka előadásában, aki bekerült a Felszállott a páva tehetségkutató műsor elődöntőjébe, ugyancsak népdalokat énekel Szabó Nóra.
Az előadás végén a tánccsoport vezetője az idei terveket is felvázolja. 
A tánccsoport minden évben fellép a március 15-i rendezvényen, illetve a falunapon, majd a hagyományos magyarországi nyári turnéra készülnek, idén augusztus 3–21. között utaznak az anyaországba. Idén is meghívták őket Ceglédbercelre, Törtelre, Sarudra, Budapestre, Etyekre, Székesfehérvárra, Balatonmáriafürdőre, Balatonfenyvesre, Paksra, Szászvárra, Nagyberkibe, Mosdós­ra, Felsőnyékre, Szárra és Bodmérre.
A turnét a zetelaki önkormányzat munkatársa, Sebestyén Elemér pályázatai nélkül nem sikerülne megszervezni, de Szegedi Csongor, a felnőtt tánccsoport alapítója is támogatója az együttesnek, és minden évben a helyi közbirtokosság, illetve a zeteváraljai sátorgyár is mellettük áll. Ez alkalommal a helyi Dagi vendéglő látja vendégül a meghívottakat. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!