2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Zsinórban negyedszer bajnok a Kolozsvári CFR

Hozta a kötelező győzelmet a Kolozsvári CFR a román labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának kilencedik fordulójában a FC Botoşani vendégeként és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította bajnoki címét. A vasutasok zsinórban negyedik bajnoki címüket ünnepelhetik.

Sorozatban negyedszer, összességében hetedszer nyerte meg a román labdarúgó-bajnokságot a Kolozsvári CFR. A kolozsvári együttes kedd este, a rájátszás utolsó előtti fordulójában 1–0-ra nyert az FC Botoșani vendégeként, így behozhatatlan előnyre tett szert a második FCSB-vel szemben.
A vasutascsapat a bukaresti FCSB-vel küzdött a bajnoki címért és a rájátszás közepén került a tabella élére. A két gárda utolsó fordulóbeli mérkőzése immár tét nélküli lesz, hiszen a FCSB is bebiztosította a második helyét.
A Liga 1 mérkőzéseit közvetítő Digi Sport tévécsatorna kommentátorai a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t tartják a bajnokság nagy felfedezettjének. Többször hangoztatott véleményük szerint a székelyföldi csapat a következő idényben a bajnoki címért szállhat versenybe.
A Sepsi OSK jelenleg a tabella harmadik helyén áll, a dobogós hely megőrzéséért az azonos pontszámú CSU Craiovával fut versenyt. Jó esélye van azonban arra, hogy akár a negyedikként is megszerezze az európai kupaszereplés jogát. A CSU Craiova játssza ugyanis szombaton a Román Kupa döntőjét, és ha nyer, akkor kupagyőztesként vehet részt a Konferencia Liga selejtezőjében.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Két embert megműtöttek, megoldást keresnek a hatóságok

Két medvetámadás történt az elmúlt hétvégén megyénkben. Péntek reggel egy 54 éves románandrásfalvi férfit sebesített meg életveszélyesen a nagyvad, vasárnap pedig egy 53 éves...

A szavaknak erejük van, segítik a gyógyulást

Lukács Eszter szupervízióköteles klinikai pszichológus fél éve dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Mentális Egészség Központjában és intenzív terápiás osztályán. A kórház egy képzésén...

Mobil lélegeztetőgépet adtak át

Jelentős támogatást kapott a gyergyószentmiklósi városi kórház. A térségben frissen megalakult Rotary Klub első jótékonysági akciójának eredményeképpen egy hordozható lélegeztetőgéppel bővült az intézmény felszerelése. Vadonatúj...

Legfrissebb