Hirdetés

Zoránnal kezdődik a koncertek sora a közelgő Udvarhelyi Napokon, fellép a Hooligans is

Ahogy tavaly leszögezték, idén is június 26-ához, egy helytörténeti évfordulóhoz kötik a székelyudvarhelyi városünnep megrendezését, és ez nem más, mint az egyházi felekezetek kiegyezésének napja. Az egyhetes rendezvénysorozat több helyszínen zajlik, a szervezők színes programot ígérnek.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Zoránnal kezdődik a koncertek sora a közelgő Udvarhelyi Napokon, fellép a Hooligans is
Június végén ünnepel a város. Játékkal, zenével, kiállításokkal Fotó: Hodgyai István

Június 21–26. között jelentkezik idén a még 2017-ben „újratervezett” városünnep, az Udvarhely Napok. A városháza Orbán Balázs termében kedden sajtóértekezleten jelentették be a szervezők, hogy mire lehet számítani. A program a Művelődési Ház és a többi kulturális intézmény „koprodukciója”.

Simon Mária-Tímea, a Művelődési Ház vezetője beszélt a várható zenei kínálatról, amellyel – mint fogalmazott – mindenkinek meg akarnak felelni. A rendezvénysorozat szíve a városi park és a minifocipálya lesz, de a tavalyi helyszínekből is megtartanak néhányat: a városháza belső udvarán, a strandon és a sportcsarnokban is lesznek események. A klasszikustól a világzenén és dzsesszen át a popzenéig terjed a zenei programok skálája:

Zoránnal indul a koncertek sora, fellép még többek között Lakatos Mónika Kossuth-díjas cigány énekesnő, a Swing à la Django Koszorús Krisztinával, a Budapest Bár, a Margaret Island, a Hooligans, a Lóci játszik stb.

A Petőfi-év ürügyén, de igazából közkívánatra előveszik és újból bemutatják a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely és a Vox Gimiensis diákkórus közös produkcióját Tóth Árpád színművész rendezésében, amely a március 15-i bemutatón hatalmas sikert aratott. A városi könyvtár a Játék éve jegyében szabadtéri játékokkal és társasjátékokkal járul hozzá a családi programokhoz, a Haáz Rezső Múzeum pedig azon a héten rendezi meg a Múzeumok Éjszakáját. Kiállítás is nyílik majd, a Budapesti Történeti Múzeum játék katonáiból, és az egész programot a történelmi játékok tematika köré építik fel, a római korra helyezve a hangsúlyt – mondta el Miklós Zoltán múzeumigazgató. Orendi István, a Néptáncműhely vezetője pedig fergeteges táncházakat ígért az ünnepi hétre. Kiderült még, hogy Játék-expo is lesz akkor a Sportcsarnokban, és az Udvarhely Napok zárónapján dísztanácsülésen adják majd át a Székelyudvarhely díszpolgára és a Pro Urbe díjakat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!