Zakót kaptak a futsalosok

Csog célba veszi a spanyol kaput. Ritka pillanat | Fotó: FRF

Nem sikerült túl jól a román teremlabdarúgó-válogatott bemutatkozása az U19-es Európa-bajnokságon: a hét magyar játékossal felálló együttest a címvédő házigazdák páholták el 9–0-ra.

A lehető legerősebb ellenféllel, az Európa-bajnoki címvédő Spanyolországgal vívta első mérkőzését a dél-spanyolországi Jaénben a román válogatott a teremlabdarúgó U19-es Eb-n. A Robert Lupu román szövetségi kapitány által a mérkőzésre benevezett tizennégy játékos közül hét volt magyar, a kezdő ötösben kapott helyet például két székelyudvarhelyi, Kerestély József és Csog János Csongor is – rajtuk kívül egyébként további három székelyudvarhelyi futsalos, Damian Tompea, Hegyi Attila és Miklós Árpád is tagja volt a román csapatnak.
A mérkőzésnek nem volt különösebb története, a spanyolok támadtak, lőtték a kaput, lőtték a gólokat, a fullasztó hispán fölény az első játékrészben négy alkalommal érett góllá, miközben a román csapat tagjai csak másodpercekig tudták megtartani a labdát. A fordulás sem hozott fordulatot, az összesen 68 kapura lövéssel próbálkozó házigazdák meg sem álltak kilenc gólig.
A másik ágon sokkal érdekfeszítőbb mérkőzést játszott egymással az ukrán és a horvát csapat. Szünetben még 4–1-re a horvátok vezettek, de az ukránok a második félidőben öt gólt rúgva 6–4-re nyertek.
Tegnap Románia–Ukrajna mérkőzést rendeztek, amelyen az ukránok 5–2-re győztek, Románia góljait Csog és Hegyi szerezték. Holnap 14.30-tól a román válogatott Horvátországgal mérkőzik, a találkozót a TVR3 élőben közvetíti.

Jakab Árpád

: an accessible web community