2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Xavi Pascual edzést tart az SZKC-nak

Xavi Pascual az FC Barcelona férfi kézilabdacsapatának trénere két nap erejéig Székelyudvarhelyre látogat, hogy edzést vezényeljen az SZKC játékosainak. A katalán klub mint ismeretes az idény minden fronton elsőséget szerzett. A Bajnokok Ligája fináléjában pedig épp a magyar bajnok Veszprémet verték.

[dropcap]K[/dropcap]ét napig Székelyudvarhelyre jön, edzést vezet a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának a Barcelona trénere, Xavi Pascual, aki idén csapatával megnyerte a legrangosabb európai trófeát, a Bajnokok Ligáját.
A szakember a nagybányai kézilabda-akadémia meghívására jött Romániába, az út megszervezését követően egyeztetett vele a Székelyudvarhelyi KC vezetősége. Rögtön igent mondott Xavi Pascual, aki idén a Barcelonával megnyerte a Bajnokok Ligáját, edzőként (játékosként kapus volt) 2011 után másodszor hódította el a legrangosabb európai kupát. Mint ismeretes, a fináléban épp a magyar bajnok MKB-MVM Veszprémet múlta felül.
A katalán tréner tegnap délután érkezett Székelyudvarhelyre, és ma egy zárt kapus edzést tart a gárdánknak – az ő kérésére sem filmezni, sem pedig fotózni nem szabad, valamint a csapaton kívül nem tartózkodhat más a városi sportcsarnokban. Délután előadással egybekötött beszélgetést tart a keretnek.
Az SZKC felkészülése a soron következő szezonra egy hete tart, hétfőn érkezett a francia erőnléti edző, Edouard Carnet. A csapat vasárnap Montpellierbe utazik, ahol tíznapos edzőtáborban folytatja a hangolást a bajnoki rajtra.

HN-információ

Előző cikkBelgrádi siker
Következő cikkGyász

Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb