Visszavágott a Sportklub

Nagyot küzdöttek Bíró Tamásék. Győzelem a jutalmuk FOTÓ: ERSTELIGA.HU

Újabb kőkemény meccset vívott egymással a Ferencváros-Telekom és Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga elődöntő második meccsén is. Ezúttal a Sportklub volt hatékonyabb és elvették a Fradi pályaelőnyét.

Nem szerette volna a házat magára gyújtani a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros-Telekom elleni jégkorong Erste Liga elődöntő második mérkőzésén. Ehhez pedig javítani kellett a második budapesti mérkőzésen. Igaz, a kedd esti 5–1-es vereség alkalmával sem a játékkal volt a baj, hanem a helyzetkihasználással.
Jason Morgan, a csíkiak vezetőedzője változtatott az összeállításon, Adorján Örs helyett Makszim Szamankov állt a vasak közé, gondolván, hogy a fehérorosz–román kettős állampolgárságú kapus tud olyan extrát nyújtani, amivel segítheti a csapatot. És így is lett.
Akárcsak az elődöntő első meccsét, ezúttal is a kék-fehérek kezdték nagyon erősen. Értelemszerűen az első komolyabb ferencvárosi akciógóllal ért véget, Pavuk köszönt be Szamankovnak. A válasz ezúttal gyorsan jött, Loginov hatalmas bombagólt lőtt a kékről. A gól erőt adott a kék-fehéreknek és lüktető támadásokat vezettek, míg a Fradi kontrákból volt veszélyes.
A második felvonást remekül indították a csíkiak: 45 másodperc elteltével Combs lepte meg Aranyt, és a párharc során először szerzett vezetést a Sportklub. A kék-fehérek a folytatásban sokkal veszélyesebb játékot tettek le az asztalra, ennek végén egy Rokaly–Balckwater–Combs kontra végén utóbbi volt eredményes. A kétgólos hátrány tudatában a Ferencváros keményen beleállt a meccsbe, de Szamankov parádézott a kapuban, míg mezőnyben szépen kezdte tördelni a játékot a Sportklub.
A zárófelvonásra az volt a kérdés, hogy ezt a stílusú játékot tudja-e folytatni a Sportklub? A válasz végül igen lett. Igaz, ehhez kellettek Szamankov parádés védései és a fegyelmezett játék. És persze a gólok. A nyitott kérdésekre ugyanis a 49. percben kaptunk választ, amikor egy újabb gyors Blackwater-kontra végén Combsot szolgálta ki parádésan. A hajrára pedig maradt még egy üres kapus találat, amikor Wishart egy egész pályás gólt szerzett.
A másik ágon a Brassói Corona előbb két-, majd egygólos hátrányból egalizált a Debreceni DEAC ellen, de a kulcspillanatban, a hajrában a DEAC talált be a maguk javára döntve ezen összecsapást is.

Erste Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Brassói Corona – Debreceni DEAC 3–6 (0–2, 3–1, 0–3)
Gólszerzők: Finucci (25.), Fowlie (31., 39.), illetve Izacky (13., 59.), Dalecky (18.), Berta (36., 56.), Kulesov (60.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a DEAC javára.
Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)
Gólszerzők: Pavuk (11.), illetve Loginov (11.), Combs (21., 30., 49.), Wishart (57.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.
A hétvégi műsor
3. mérkőzés, március 20., szombat: Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05), Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30).
4. mérkőzés, március 21., vasárnap: Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05), Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30).

Darvas Attila