Visszavágott a Brassónak az SZFC

Uralta a játékot, megérdemelten győzött az SZFC | Fotó: SR Brasov

Egyelőre jobban megy a játék idegenben a Székelyudvarhelyi FC-nek már második győzelmét könyvelte el a labdarúgó 3. Ligában, miután a zernyesti győzelmet követően szombaton a Brassói Municipal otthonából is elhozta a pontokat.

Volt mit törlesztenie az Székelyudvarhelyi FC-nek a Brassói Municipal ellen, hiszen a két héttel ezelőtti kupamérkőzésen a rendes játékidőben még vezetett a brassóiak ellen, akik azonban a hosszabbításban fordítani tudtak és továbbjutottak a kupasorozat harmadik körébe. A 3. Liga negyedik játéknapja szombaton ismét összehozta a két együttest, az udvarhelyiek pedig már a találkozó első perceiben ordító helyzetekkel jelezték, hogy győzni jöttek a Cenk alá.
A brassóiak kapufája ugyanakkor hamis riadónak bizonyult, a Municipal igen gyenge napot fogott ki, több komolyabb helyzetet nem is tudott kialakítani az egész meccs során, igaz, az SZFC sem tudott betalálni az első félidőben.
A fordulás után nem kellett sokat várni az első gólra, az 51. percben egy brassói támadásnál az ellenfél csatára ütközött az udvarhelyi kapussal, Petrescuval, és míg a hazaiak büntetőt reklamáltak, az SZFC gyors ellentámadásba lendült, melynek végén Simó Csongor meg is szerezte a vezetést. Hét perccel később jött a második gól, az SZFC szöglethez jutott, Mitra Szilárd pedig senki által nem zavarva a hálóba fejelte a labdát. Innentől nem sok említésre méltó történt, az SZFC-nek megfelelt az eredmény, a brassóiak pedig képtelenek voltak ezen változtatni. A meccs képe alapján Gabriel Rădulescu tanítványai teljesen megérdemelten hozták el Brassóból a három pontot, és négy forduló után harmadikok a bajnokságban a továbbra is százszázalékos SK Blejoi, illetve VSK Plopeni mögött.
A következő fordulóban, szeptember 24-én az SK Păuleşti csapata látogat Udvarhelyre.

Vereség Vaslui-ban

Az ifjúsági Bajnok Ligája szerdai mérkőzést követően nem a teljes kerettel utazott Vaslui-ba a Rapid Brodoc elleni meccsre az FK Csíkszereda II. csapata, többen is a 2. ligás gárdával Temesváron szerepeltek tegnap. A Rapid gyakorlatilag az első lehetőségét gólra váltotta, a 15. percben Codreanu vette be Lukács kapuját, ám ezt követően a szünetig nagy helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani. A házigazdák uralták ugyan a meccset, ami a pihenőt követően sem sokat változott, a 60. percben Burghele növelte a Rapid előnyét. A kétgólos előny tudatában a hazaiak ugyan kiengedtek kissé, volt néhány csíki helyzet is, ám a találkozót végül a Rapid megnyerte.
Az FK II. két hazai döntetlen mellett két idegenbeli vereséget könyvelt el, a következő fordulóban a Ştiinţa Miroslava látogat Csíkszeredába, legutóbb a két klub csapatai a 2016/2017-es harmadosztály utolsó fordulójában találkoztak, akkor a vendégek nyertek és jutottak fel a 2. Ligába, míg az FK még két évet lehúzott a 3. Ligában.

3. Liga, 4. forduló

1. csoport: Ştiinţa Miroslava – VSK Bákó 0–1, Ceahlăul Karácsonykő – Şomuz Fălticeni 2–1, Foresta Suceava – Viitorul Darabani 3–1, Radóci Bucovina – Dante Botoşani 3–0, Rapid Brodoc – FK Csíkszereda II. 2–0.
Az állás: 1. Foresta 12 pont, 2. Ceahlăul 10 p., 3. Bucovina 10 p., 4. VSK Bákó 7 p., 5. Şomuz 6 p., 6. Ştiinţa 6 p., 7. Rapid 3 p., 8. FK Csíkszereda II. 2 p., 9. Dante 1 p., 10. Viitorul 0 p
5. csoport: Brassói SR Municipal – Székelyudvarhelyi FC 0–2, Kézdivásárhelyi SE – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II: 1–3, Zernyesti Olimpic – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 3–3, SK Păuleşti – SK Blejoi 0–5, VSK Plopeni – Brassói Kids Tâmpa 2–1.
Az állás: 1. SK Blejoi 12 p., 2. VSK Plopeni 12 p., 3. Székelyudvarhelyi FC 6 p., 4 Sepsi OSK II. 5 p., 5. Barcarozsnyó 5 p., 6. Kids Tâmpa 4 p., 7. Zernyest 4 p., 8. Păulești 4 p., 9. Brassói Municipal 3 p., 10. Kézdivásárhely 1 p.

Szász Csaba

: an accessible web community