2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Visszavágás elnapolva

Akárcsak harmincöt napja, tegnap is elvitte mind a három pontot Csíkszeredából a Dunărea Călărași. A labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásának negyedik fordulóját követően is győzelem nélkül maradt az FK Csíkszereda.

Nem sikerült a visszavágás, akárcsak harmincöt napja, tegnap este is legyőzte az FK Csíkszeredát a Dunărea Călărași. Amíg a Duna-partiak helyzetkihasználása nem akadozott, addig a csíki focisok annyi ziccert hibáztak, amelynek leírásával egy újságoldalt lehetne megtölteni.
A tegnap kora esti meccset bátran kezdték a csíkiak, de első hibájukat kihasználva a Dunărea szerzett vezetést. A 17. percben Kelemen a csíki alapvonalhoz közel egy keresztpasszal próbálkozott, Bud viszont a labdát elcsípte a hazaiak büntetőterülete előtt, kicselezte a hazaiak kapusát és könnyed gólt szerzett. A gól megfogta a hazaiakat, emiatt a következő negyedóra unalmas játékot hozott, ám a szünet előtti öt percben Bujdosó, Bauza, Mészáros, Schieb és Jebari kétszer is egyenlíthetett volna, ám vagy a vendégek kapusa védett, vagy a csíkiak nem találták el a kaput.
A térfélcserét követően sem változott a játék képe, percek teltek úgy el, hogy a Dunărea játékosai nem is léptek a csíkiak térfelére. Gyengén kívül nem volt olyan csíki focis, aki ne került volna helyzetbe a vendégek kapuja előtt, a hazaiak nyomása a 63. percben érett góllá. Mintegy harminc méterre a vendégek kapujától – bal oldalról – Apró végzett el szabadrúgást, a labda megpattant a Dunărea kapusa előtt, és a lába között becsúszott a hálóba. Hat perccel később a vendégek hálóőre, Began buktatta a 62. percben Mészárost váltó Barát, a játékvezető büntetőt ítélt, Bauza lövését viszont Began kivédte.
És ahogyan az lenni szokott, ami kimarad egyik felől, az bemegy a másik oldalon: a 78. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően Alami beadásából Djuric fején landol a labda, onnan pedig Șandru elé, aki öt méterről megszerezte a Dunărea második és egyben a győzelmet jelentő találatát.
Eredmény: FK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1–2 (0–1).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Az embereknek mindig is igényük volt arra, hogy történeteket meséljenek

André Ferenc Csíkszeredában született, jelenleg Budapesten él. Fiatal slammer, költő, a Babeș‒Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. Kortárs román lírát fordít, slam poetry bajnokságokat és...

Radikalizmus?

Radikalista, szélsőséges – az emberek általában negatív jelentést tulajdonítanak ezeknek a szavaknak. Időnként, talán a radikalista nézőpont szükségszerű, bizonyos helyzetekben és kérdésekben megengedett, ami...

Legfrissebb