2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Világfesztiválra készülnek az udvarhelyi ifik

Húszéves szünet után – immár ötödik alkalommal – ifjúsági asztalitenisz-világfesztivált rendeznek Magyarországon, Győrben. Románia tíztagú kerettel indul a tornán, melyben négy udvarhelyi ifi is helyet kapott. A torna egyik „győri arca” a kézilabda-legenda Görbicz Anita.

A vasárnapi Top 16-os egyéni torna után, hétfőn és kedden a Román-kupa kiírásával folytatódtak az U12-es korosztályú asztaliteniszezők küzdelmei Buzăuban, a Székelyudvarhelyi ISK ifi sportolói folytatták a jó szereplést, Toró Dávid bronzérmet szerzett, Bardas Márk az ötödik, Sebők Márton pedig a kilencedik helyen zárta a versenyt.
Miközben a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK felnőttcsapata a hétvégén a férfi asztalitenisz Europe Trophy döntő tornáján vesz részt Csehországban, a fiatalok közül többen is az asztalitenisz-világfesztiválra készülnek, melyet húszéves szünet után, ötödik alkalommal rendeznek meg Magyarországon, Budapest és Tiszaújváros után ezúttal Győrben. 1989, 1990, 2000 és 2002 után meglehetősen hosszú szünetet követően éledt újra a verseny gondolata, a magyar kezdeményezésnek számító ifjúsági világfesztiválon öt korosztály (U11, U13, U15, U17, U19) ifjú játékosai állhatnak asztalhoz a minden igényt kielégítő – 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak is otthont adó – győri Olimpiai Sportparkban június 21. és 26. között.
A tornán 20 ország 232 fiatalja indul, 69 asztalon pattog majd a labda. Az eseményen Románia tíztagú kerettel vesz részt, melyben négy udvarhelyi sportoló is helyet kapott: Toró Dávid, Paizs Ákos, Sárkány Levente és Bardas Márk.
Az évek során nem akárkik fordultak meg a világfesztiválon, elég csak a sokszoros Európa-bajnok belorusz Vlagyimir Szamszonov, a háromszoros olimpiai bajnok kínai Csang Csi-ko vagy a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina nevét említeni. Az esemény „győri arca” lesz a kézilabda-legenda Görbicz Anita, az Európa-bajnok úszó Jakabos Zsuzsanna és a múlt évi, tokiói paralimpián bronzérmes asztaliteniszező, Szvitacs Alexa.

Szász Csaba

TOVÁBBI CIKKEK:

Felnőtt kosárlabdacsapat alakult Gyergyószentmiklóson

Sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn az újonnan alakult gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabdacsapatot. A 16 fős keretből álló, CSS VSK névvel induló csapat a gyergyószentmiklósi sportiskola és...

Anyagi kárral járó közúti baleset történt a Nyikómentén

Két autó ütközött hétfő délelőtt Székelyszentléleken, a közúti balesetet anyagi kárral megúszták az érintettek, igaz, egyikük később ápolást kért, és kórházba szállították – közölte...

Dőltek a bábuk a Septimiában

Az esélyegyenlőség jegyében fo­gyatékkal élők számára rendezett ingyenes bowlingversenyt a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub. A kétnapos eseményen három megyéből közel hetvenen vettek részt. Közel 70...

Legfrissebb