VII. Fenyédi Falunapok

Felavatták az új focipályát és a tűzoltógarázst, mely alkalomból a tűzoltók profi színészekre valló, mindenkit megnevettető komédiás produkcióval rukkoltak elő. Esténként a zene, a szórakozás kapott fő hangsúlyt, utcabálon ünnepeltek a lakók – a község önkormányzata helyi támogatók segítségével hetedik alkalommal szervezte meg a Fenyédi Falunapokat. Szombaton délben a kétnapos ünnepségsorozat nyitópillanataként felavatták, átadták az új focipályát. Tulajdonképpen egy multifunkcionális kisebb sportbázis avatóját tartották – az uniós és kormányzati vidékfejlesztési alapokból elnyert pályázat értéke
88 935 euró volt, amelyből az udvarhelyi Viaduct Kft. végezte el a kért munkálatokat. A templom dombjának szomszédságában kialakított sportközpont mellett kapott helyet a tűzoltógarázs is, melyet ugyancsak ekkor avattak és adtak át használatba. Az ünnepi pillanaton Bokor Botond, a község polgármester és dr. Verestóy Attila szenátor szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva e beruházások fontosságát a közösség életében. Hogy a tűzoltók bizonyítsák, szükség van rájuk, illetve az új tűzoltógarázsra, Biró Imre irányításával egy mókás történetet adtak elő – a focipálya melletti tér rögtön amatőr színházzá alakult át: meggyúlt egy ház, a cigányok jajveszékelve próbálták oltani a lángot, jöttek is a tűzoltók, ám a régi, százéves kézi szivattyús kocsival, és ráadásul be is voltak rúgva. Kínlódtak jó néhány percet, mire megérkeztek a profi tűzoltók, és modern eszközeikkel hamar véget vetettek a tűznek. Igazán nevettető pillanatok voltak, a közönség jól szórakozott, ügyesek voltak a színész lánglovagok. Ez viszont csak az eleje volt a falunapoknak, a java még ezután következett. Az ünneplés átköltözött az iskola udvarára, ahol szólt az élő zene György Sándor és zenekara tolmácsolásában, közben pedig a színpad mellett zajlottak a gyerekprogramok.
A szombat esti fellépők között találtuk Csobot Adélt, az McHawer és Tekknő duót, éjfélkor pedig a 3+2 együttes adott koncertet. Vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével folytatódtak a falunapok, majd újból a zene, a tánc, a mulatozás került előtérbe: az Insect zenekar és Csocsesz lépett színpadra, aztán tűzijáték is volt, majd az utcabálozás hajnalig folytatódott.

: an accessible web community