2022. október 4, kedd.
Hirdetés : an accessible web community

Videogólbíró a MOL Ligában

Kötelezővé válik az új idényben a videogólbíró-rendszer alkalmazása a jégkorong MOL Ligában – írja a jegkorongblog.hu magyarországi szakportál. A rendszert magyar állami pénzből (TAO) finanszírozzák. A HSC Csíkszereda és a Brassói Coro­na is kap egyet-egyet kölcsönbe. December 20-ig minden klub megkapja rá a pénzt.

Helytállt első felkészülési mérkőzésén a HSC Fotó: FTC hockey fanpage / facebook
Helytállt első felkészülési mérkőzésén a HSC Fotó: FTC hockey fanpage / facebook

[dropcap]Ú[/dropcap]jdonsággal rukkol elő a jégkorong MOL Liga, hiszen az idei szezonban legkésőbb februárig bevezetik a videogólbíró-rendszert. Legkésőbb december 20-ig minden érintett egyesület megkapja rá a TAO pénzt, de az is lehet, hogy korábban. Minderről a jegkorongblog.hu magyarországi szakportál tájékoztat.

„A MOL Ligában játszó minden csapat jégpályáján kiépítik a gólbíró-rendszert. Ez elengedhetetlen, szezononként legalább egytucatnyi vitatott helyzetben kell a játékvezetőknek videovisszajátszás nélkül dönteniük. Szerencsére a csapatok és a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) is úgy érezték, tovább nem érdemes várni a megoldással, ezért az idei beruházások között benne lesz a rendszer beszerzése. Az MJSZ azzal a céggel tárgyalt, amelyik többek között a Slovannak a KHL-be és Szocsiba az olimpiára a rendszert szállította. Az erdélyi csapatoknak sem kell nélkülözniük, a szövetség számukra is juttat egy-egy rendszert kölcsönbe, így a ligában mind a kilenc csapat hazai pályáján lesz mód a videobírózásra. Ha a csapatok hajlandóak egységesen előfinanszírozni a rendszert, akkor még idén, ha nem, akkor 2016 februárjában állhat fel minden csarnokban a működő rendszer” – áll a portálon.

Több játékost próbáltak ki
A HSC Csíkszereda hétfő este Pesterzsébeten lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Ferencvárosi TC ellen. A csíkiak, a jó játék ellenére, 5–4-es vereséget szenvedtek. Geréb István–Nagy Béla edzők több új játékost is kipróbáltak. A gyergyószentmiklósi Koncsag Arnoldot (21 éves, hátvéd), a magyarországi Fülöp Lászlót (21 éves, hátvéd), illetve Dörner Benjamint (22 éves, hátvéd), továbbá két szlovákot, Robert Mikeskát és Michal Romancikot. Előbbi hátvéd, utóbbi pedig center. A magyarországi túrára nem tudott elutazni a csapattal Salló Alpár és Moldován Ervin. A fentebb említettek mellett pályára lépett még Shane és Kyle Heffernan is, mondhatni eredményesen. A csíkiak tegnap este a Debreceni HK ellen játszottak újabb felkészülési mérkőzést, amely lapzárta után ért véget.
Eredmény: Ferencváros – HSC 5–4 (1–3, 2–0, 2–1) /Jensen (12), Fliszár (26.), Kiss G. (36.), Papp Cs. (51.), Hietamaki (59.), illetve Okos (7.), Farkas T. (9.), Mihály E. (17.), K. Heffernan (55.).
A HSC felállítása: Ruczuj (Onodi) – Bors, Gecse, Molnár Zs., Mihály E., Péter R. – Koncsag, Orbán Sz., Molnár Z., Antal Zs., Molnár Z. – Fülöp, Dorner, K. Heffernan, Farkas T., S. Heffernan – Mikeska, Rokaly R., Geréb, Sofron Á., Okos – Romancik.

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb