Vészjósló, de egyben bizakodó is a miniszterelnök

Nicolae Ciucă miniszterelnök | Fotó: gov.ro

Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen és felelősen kell készülnünk – mondta Nicolae Ciucă miniszterelnök vasárnap Cebén (Ţebea), ahol részt vett az Avram Iancu halálának százötvenedik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Ciucă azt mondta, bizonytalan időket élünk, az emberek félnek a holnaptól, a közelben zajló háború negatív hatásai nap mint nap megmutatkoznak.

– Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen, kiegyensúlyozottan és felelősen kell felkészülnünk. Nem lesz könnyű, de Románia sikerrel fog túllépni ezeken a nehézségeken, mert minden forgatókönyvre felkészültünk. Ugyanakkor nem vagyunk egyedül: a NATO és az Európai Unió tagja vagyunk – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, Románia támogatja és védi az alapvető jogokat és szabadságokat, a demokrácia és a jogállamiság értékeit, így stabil pontot jelent a térségben. Hozzátette: most döbbentünk csak rá, hogy Európában újra fellángolhat a háború.

– Most mindannyian megértettük, hogy a nyugati világhoz tartozásunk valójában nemzetünk és nemzeti identitásunk védelmét jelenti – fogalmazott a kormányfő.

HN-információ

: an accessible web community