Versenyekre is költhetnek

Kercsó Zoltán Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Kiírták Gyergyószentmiklóson a sportszervezetek számára a támogatási programot. Július 7-ig igényelhetnek anyagi támogatást terveikhez az egyesületek, klubok, a programot idén is a Városi Sport Klub Gyergyó irányítja.

Már tavaly is az önkormányzat alintézményeként mű­ködő VSK Gyergyóra volt bízva a sportszervezetek támogatási programjának lebonyolítása, akkor viszont nem pénzt adott az igénylőknek a VSK, hanem maga fizette ki a leszerződött szolgáltatásokat, beszerzéseket. Kevés érintettnek felelt meg ez a megoldás, így idén visszatérnek a régi rendszerhez, a szervezetek maguk költhetik el a nekik jóváhagyott összegeket – ismertette Kercsó Zoltán, a VSK Gyergyó menedzsere.
A napokban közzétett kiírás szerint a helyben bejegyzett és sportklubként, szervezetként elismert jogi személyek pályázhatnak mintegy százezer lejre, ennek fele az önkormányzattól származik, fele a VSK saját költségvetéséből. A sportegyesületek a keret legfennebb harminc százalékát igényelhetik, legalább tíz százalékos önrésszel.
– A Gyergyói Hoki Klub, a Fox Hockey női jégkorongcsapat, illetve a Godako Ökölvívó Sportklub de minimis típusú támogatást kap az önkormányzattól, ők nem pályázhatnak a VSK programjában – részletezte Kercsó Zoltán.
Az igénylők sportrendezvényeik, versenyeik költségeit, illetve mások által szervezett versenyeken való részvétel költségeit biztosíthatják a pályázati program által, de a felszerelés-vásárlás is elszámolhatónak számít. Az iratcsomókat július 7-ig lehet benyújtani, a keret elosztásáról héttagú bizottság dönt alaposan kigondolt pontrendszer alapján. Ez és minden más tudnivaló részletesen tanulmányozható a vsk.ro honlapon.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community