2021. április 19, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Vereséggel zárt túra

Mind a Gyergyói HK, mind a Csíkszeredai Sportklub letudta második alapszakaszbeli magyarországi túráját. Mindkét alakulat vereséggel tért haza. Folytatás a héten. Az alapszakasz utolsó feléhez érkezünk a jégkorong Erste Ligában.

Minden magyarországi mérkőzését letudta a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK a jégkorong Erste Ligában. A csíkiaknak két meccsel több jutott ebben a szériában, köszönhetően, hogy az első túra alkalmával két összecsapás elmaradt.

Győztesként tért vissza Sofron

A Gyergyói HK már csütörtökön pontot tett a kiszállás végére. Ez alkalommal a MAC HKB Újbuda vendégei voltak, de a búcsú nem sikerült jól, bár nagyon mélyről sikerült visszajönni. A hazaiaknál ezen a meccsen tért vissza hosszú kihagyás után Sofron, hogy a találkozó első perceit meg is nyomják, szokásukhoz híven. Molnár révén meg is szerezték a vezetést, majd Orbán a 10. percben a második gólt is belőtte. A GYHK sokat próbálkozott, és Silló találatával szépített négy perccel később. A második harmadban is több lövése volt a Gyergyónak, de közelebb nem tudott zárkózni. Sőt, a MAC HKB két gyors góllal ellépett, Sofron és Orbán volt eredményes, ám erre előbb Koskiranta válaszolt fórból, majd egyenlő létszámnál is betalált a finn. Az utolsó harmad sokáig a kapusokról szólt, de St. Amant kiegyenlített az 54. percben. Fél perccel a vége előtt fórba került a hazai gárda, a stáb időt is kért. Újabb gól nem született, így jöhetett a ráadás.

Az áthúzódó előnyt nem tudta kihasználni a MAC HKB, sőt aztán a Gyergyónak akadt több lehetősége, de három és fél perc után Orban mesterhármasig jutva megszerezte a győztes találatot és vereséggel küldte haza a piros-fehéreket Gyergyószentmiklósra.

Ugyanezen a meccsnapon a Csíkszeredai Sportklub is rangadót játszott, hiszen a bombaformában levő Újpest vendégei voltak. Gólfesztivált rendeztek Beczéék és feledtették a Fradi elleni nagy zakót. A Sportklub a harmad közepén szerzett vezetést Fodor Csanád góljával, majd az első emberelőnyt Wishart lőtte be. Az UTE is élt az első fórral, Bodó volt eredményes az utolsó percben. A hazai együttes a 23. percben egyenlíteni is tudott, Kiss talált be, ám innen a Sportklub akarata érvényesült. Két perccel később újabb emberelőnyös góllal vezettek a vendégek, ezúttal Becze vette be egykori csapata kapuját, majd a meccs derekán Salló növelte a különbséget. A záró harmadból 10 másodperc telt el, amikor Wishart saját második, csapata ötödik gólját is meglőtte, majd ehhez még Maylar és Combs is hozzátett egyet, utóbbi fórból.

Harmadjára is nagy falat volt Debrecen 

A csíkiak közel háromhetes magyarországi túrát zártak Debrecenben, és a zsinórban letudott kilenc meccs meghozta az eredményét, azaz a fáradtságot. 

Feszült hangulatban indult a meccs, sok volt a büntetés az első harmadban. A Csíkszereda lőtt többször, de a DEAC szerzett vezetést Kozma révén. Majd éppen az ifjú csatár kiállítása után Blackwater egyenlített. A második játékrészt nagyszerűen kezdte a hazai gárda, előbb Novotny, majd Kulesov talált be, így három perc után kettővel ment a DEAC. Rákapcsolt a Sportklub is, és Sándor Zoltán csökkenteni tudta a különbséget. Hetényi fontos védésekkel őrizte az előnyt.

Az utolsó harmadban egy fórral élve növelte vezetését a DEAC, Izacky talált be. Erre még Becze válaszolt két perc múlva, de az egyenlítés már nem jött össze a csíkiaknak, hiába vetették be a kapuslehozatalt is. A kék-fehérek a záró felvonásra érezhetően elfáradtak.

A DEAC három vereség után javított, ráadásul egy rangadón, és a szezonban már harmadszor győzte le a Csíkszeredai Sportklubot. A debreceni alakulat így újra második, ma pedig az éllovas FTC-vel találkozik.

A Sportklub 20 pontot gyűjtött kilencmeccses túráján! A kék-fehéreknek nem ért véget a hónap, hiszen a héten, zsinórban, letudnak négy meccset öt nap alatt. Majd a február sem lesz egyszerűbb, hiszen február 3–21. között újabb 12 meccs van terítéken.

Legyűrték a bakákat

Két bajnoki meccsel folytatódtak a román bajnokság küzdelmei is. A Bukaresti Steaua „hazai” környezetben, Brassóban, fogadta a Sapientia U23 alakulatát egy páros rangadó erejéig. A Steaua az első meccset nagyon könnyedén húzta be 11–4 arányban, ám a másodikra összekapták magukat az egyetemisták, és szétlövések után győzni tudtak.

Eredmények: Bukaresti Steaua – Sapientia 11–4 (4–1, 3–2, 4–1) /Antal Alfréd 3, Robert Timaru 2, Fazakas Levente, Lőrincz Levente, Florin Creanga, Claudiu Radu, Sándor Emil és Köllő Loránd, illetve György Rajmund 2, Antal László és Márk Róbert/; Steaua – Sapientia 4–5 – büntetőlövések után (3–2, 0–2, 1–0, 0–0, 0–1) 

/Mihai Georgescu, Filip Filip, Szabó Dávid és Lőrincz Levente, illetve László Hunor, Antal Hunor, Silló Huba, György Rajmund és Róth Zoltán/.

Erste Liga, eredmények

Csütörtök: Újpest – Csíkszeredai Sportklub 2–7 (1–2, 1–2, 0–3) /Bodo (20.), Kiss (23.), illetve Fodor (11.), Wishart (14., 41.), Becze (25.), Salló (31.), Maylan (47.), Combs (53.)/; MAC HKB Újbuda – Gyergyói Hoki Klub 5–4 (2–1, 2–2, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után /Molnár (3.), Orban (10., 24., 64.), Sofron (21.), illetve Silló (14.), Koskiranta (27., 29.), St. Amant (54.)/; Debreceni DEAC – Brassói Corona 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövés után /Kiss P. (52.), illetve Carlson (59.), Molnár Zs. (65. – GWS)/; Ferencváros-Telekom – Opten Vasas HC 5–3 (1–0, 2–2, 2–1).

Szombat: Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–1, 2–1, 1–1) /Kozma (16.), Novotny (21.), Kulesov (24.), Izacky (48.), illetve Blackwater (20.), Sándor (31.), Becze (51.)/; Titánok – Újpest 5–10 (1–2, 4–2, 0–6); Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC 2–7 (0–1, 2–2, 0–4).

Ma: Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (21).

#jégkorong

#erste liga

#csíkszeredai sportklub

# gyergyói hkKapcsolódó cikkek:

Desszert magokból: müzliszelet

Hozzávalók: 2 csésze zabpehely 1 csésze vegyes apróra vágott magkeverék - én diót, kesudiót, törökmogyorót, mandulát használtam 1 közepes banán 2 evőkanál lenmag -...

Több mint 40 birkát pusztított el a medve Nyikómalomfalván

Újabb medvetámadás történt Farkaslaka községben, ezúttal Nyikómalomfalva határában. A közbirtokosság juhaira támadt egy anyamedve két bocsával a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, és több mint...

Csapadékos marad az idő, de melegszik a levegő

Változékony, hőmérsékleti szempontból ingadozó, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a...

Legfrissebb