2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Vereség zárásként

Mind az FK Csíkszereda, mind a Székelyudvarhelyi FC utolsó felkészülési mérkőzését játszotta hétvégén. A román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának rajtjára készülő együttesek azonban vereséget szenvedtek. A csíkiak a Brassói FC-től, míg az udvarhelyiek a Zágontól.

[dropcap]U[/dropcap]tolsó felkészülési mérkőzését játszotta a hétvégén az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó harmadik liga rajtja előtt. Az Ilyés Róbert–Albu László edzőpáros által dirigált csíki együttes a második ligába visszaesett Brassói FC-vel mérkőzött meg a Cenk alatt. A találkozó a brassói együttes csapatbemutatója is volt egyben. A két csapat közötti különbség kijött a felek között, és a Brassói FC végül 3–0-ra nyert.
Ilyés Róbert a találkozón nem számíthatott Szotyorira és Husarra. A mutatott játékkal nagyjából elégedett volt. Elmondása szerint hátul nincs gond, középtől felfele igen. Elférne egy balhátvéd és egy gólerős csatár a csapatban.
A Székelyudvarhelyi FC a szintén harmadik ligás Zágoni FC vendége volt. A Botorok János vezényelte udvarhelyiek viszont nem várt sima vereséget szenvedtek. A zágoniak 4–0-ra nyertek.
A Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága eldöntötte, hogy mely dátumokra tette a különböző fordulók időpontjait. Mint ismeretes, a harmadik liga rajtja pár nap múlva kezdődik. Pénteken az FK Csíkszereda a Nagyváradi Luceafărul vendége lesz, míg a Székelyudvarhelyi FC az Alsógáldi Industriát látja vendégül szombaton. Azt már korábban lehetett tudni, hogy a megyei rangadóra a 12. fordulóban kerül sor. Ehhez most időpont is társult, ami szerint a találkozót november 12-én rendezik. Az őszi idény a tervek szerint december 5-én zárul. A tavaszi idény március 5-én kezdődik, és a bajnokság május 28-án ér véget. A tavaszi idényben a tervek szerint lesz két hétközi forduló is.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb