Hirdetés

Vereség szétlövések után


Korán hátrányba került, majd az utolsó percben sikerült egyenlítenie a Gyergyói HK jégkorongcsapatának az Erste Ligában. A szétlövések során viszont a vendégek összpontosítottak jobban.

Hirdetés


Első erdélyi túráját zárta a MAC HKB Újbuda a jégkorong Erste Ligában. A Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub ellen elszenvedett vereséget követően már a Gyergyói HK otthonban vendégeskedtek. Kérdéses volt, hogy a MAC a két vesztes meccs után össze tudja-e kapni magát, vagy folytatódik a rossz sorozat. Igaz, volt egy nap pihenőjük, hogy rendbe szedjék magukat.
A mérkőzés elején a vendégek honosított légiósa, Macaulay a 12. percben, négy a négy ellen talált be. A folytatásban háromszor is fórba került a budapesti csapat, de nem tudott élni a lehetőségekkel.
A második harmad már a hazaiaké volt, kétszer annyit lőttek kapura, de Bálizs mindent védett. A MAC HKB sokáig őrizte előnyét, ám az 59. percben emberhátrányba került, ekkor Szilassy Zoltán időt kért és kapusát is lehívta. A Gyergyó hat a négy ellen, Podlipnik révén egyenlíteni tudott.
A ráadásban a vendégek próbálkoztak többször, de gól nem született. A szétövésben Orban szerezte a mindent eldöntő találatot. A MAC HKB két ponttal térhet vissza Erdélyből és az FTC-vel azonos pontszámmal áll.
A nap másik meccsén a Fe­rencváros-Telekom ezúttal is nagy csatában tudta legyőzni az Opten Vasas HC csapatát.
Erste Liga: Gyergyói Hoki Klub – MAC HKB Újbuda 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után; FTC-Telekom – Opten Vasas HC 4–3 (2–1, 1–2, 1–0).


HN-információ
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!