2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Vendégsiker az asztalitenisz Szuperliga elődöntőjében

Lejátszották a hazai asztalitenisz Szuperliga elődöntőjének első mérkőzését az elmúlt hétvégén Székelyudvarhelyen. A házigazda ISK-SZAK a címvédő Bukaresti Steaua csapatát fogadta, az izgalmas összecsapást a fővárosiaknak sikerült behúzniuk, azonban a különbség csupán apró hibáknak tudható be. A székelyudvarhelyi asztaliteniszezők jövő héten Bukarestben javíthatnak, és egy jó szerepléssel a döntőbe jutást is kiharcolhatják a fővárosi alakulat otthonában.

Mozgalmas heteket tudhat háta mögött az Iskolás Sportklub-Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub felnőttcsapata, ugyanis egy héttel korábban kiharcolták az Európa-kupa döntő tornáján való szereplés jogát, amelynek májusban Horvátország ad otthont. Alighogy biztosították helyüket Európa legjobbjai között, az udvarhelyi férfi asztaliteniszezők az elmúlt hétvégén ismét ütőt ragadtak, ezúttal a hazai Szuperliga elődöntőjének első párharcán álltak az asztalok mellé. Az ISK-SZAK elődöntőbeli ellenfele a Bukaresti Steaua, s noha az összecsapás első felvonását a címvédő nyerte, a székelyudvarhelyiek bíznak a visszavágás reményében és továbbra is céljuk a döntőbe jutás.
Az ISK-SZAK és a Steaua egyébként a végletekig izgalmas és kiélezett találkozót játszott Székelyudvarhelyen. György István, az ISK-SZAK edzője és szakosztályvezetője az elmúlt hétvégén rendezett fordulót illetően elmondta, a csapat számára újdonság az idei Szuperliga, hiszen először biztos, hogy érmes lesz a gárda. – Az ISK-SZAK először jutott be a felsőházi rájátszásba, a korábbi években mindig hajszálon múlott, de lemaradtunk a playoffról. Remek alapszakaszt produkáltunk, és megérdemelten jutottunk a felsőházba, ahol nem akármilyen ellenféllel, hanem a címvédő Bukaresti Steauával mérhettük össze erőnket. Az alapszakaszban már találkozott a két csapat, akkor szintén a fővárosiak örülhettek jobban, viszont az eredményt illetően nyugodtan kijelenthetem, hogy most nagyon aprócska hibák döntöttek a győztes kilétét illetően. A visszavágón bármi megtörténhet, egy jó teljesítménnyel még a továbbjutást is kiharcolhatjuk – mondta reményteljesen György István.
Az ISK-SZAK Sebastian Loso, György Szilárd és Lucian Filimon felállítással játszott a Steaua ellen, a székelyudvarhelyiek pontját György Szilárd szerezte.
Eredmény: ISK-SZAK Székelyudvarhely – Bukaresti Steaua 1–3 /Sebastian Loso – Eduard Ionescu 2–3 (11–9, 11–8, 6–11, 10–12, 5–11); György Szilárd – Darius Movileanu 3–2 (10–12, 11–8, 11–9, 9–11 11–5); Lucian Filimon – Cristian Chiriță 1–3 (6–11, 11–8, 3–11, 5–11); Loso – Movileanu 2–3 (4–11, 8–11, 11–6, 11–9, 8–11)/.
A Szuperliga elődöntőjének visszavágóját április 14-én, Bukarestben rendezik. A másik ágon a CS Mioveni és a TT Pristavu Câmpulung mérkőzik, az első összecsapást április 17-én, a visszavágót 20-án játsszák. A két párharc győztese a bajnoki címért játszik, míg az elődöntők vesztesei megosztva kapják a bajnoki bronzérmet.

Vlaicu Lajos

Kapcsolódó cikkek:

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Több mint 5,3 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,3 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz. Nagy-Britannia...

Már csak a belsőépítészeti munka van hátra a borszéki wellnessben

Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira. Erről az előrelépésről a helyszínen tájékoztatott élő bejelentkezésben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának...

Legfrissebb