Véleményezhető a sportpályák javasolt bérleti díja

Megtekinthető és véleményezhető az a határozattervezet, amelyet a Városi Sport Klub Gyergyó terjesztett a gyer­gyó­szentmiklósi tanács elé a jégpálya és futballpálya bérleti díjaira vonatkozóan. A javaslat a városháza hirdetőtábláján elérhető.

[dropcap]A[/dropcap] sportpályák bérleti díjaira vonatkozóan terjesztette elő javaslatait a Városi Sport Klub (VSK). A díjak különböznek annak függvényében, hogy gyergyószentmiklósi vagy idegenből érkező csapatok veszik-e igénybe a létesítményeket? A jégpálya bérleti díja helyieknek egy órára 120 lej, idegen csapatok számára 300 lej. A korábbiaktól eltérően 10 óra jéghasználat után nincs kedvezmény. A szabadkorcsolyázás javasolt ára felnőttek számára 8 lej, gyermekeknek 14 éves korig 5 lej.
A futballpálya bérleti díja óránként 25 lej, idegen csapatoknak 100 lej. A minifocipálya díja 20 lej, nem helybéliek számára 50. A VSK javaslata szerint a sportpályákhoz tartozó helyiségeket is bérelni kell ezután. E szerint az öltözőket helybéli klubok évi 1200 lejért használhatják, idegenek 2400 lejért. Egy hónapra is bérelhető öltöző 100 lejért, idegenből érkezetteknek 200 lejért. A szauna használata óránként 35 lej, idegeneknek 50 lej. Az erőterem használatáért 25 lejt kell fizetni, kétszer ennyit azoknak, akik máshonnan érkeznek.
A VSK indoklása szerint a javasolt bérleti díjak a sportlétesítmények megfelelő működését biztosítják majd. Hangsúlyozzák, a VSK célja, hogy minél több helyi sportoló felkészüljön és részt vegyen helyi, nemzeti és nemzetközi versenyeken, ugyanakkor szeretnének különböző sportágakat népszerűsíteni, fejleszteni a városban. Erre fordítanák a sportpályák használati díjaiból begyűlt összeget, és ugyanebből fedeznék a sportpályák rendbetételének kiadásait is.
A bérleti díjakat a tanácstestület kell elfogadja, azt követően léphetnek érvénybe. Azonban még mielőtt a tanácsosok elé kerülne, a határozattervezetet kifüggesztették a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján, és a város honlapján is megtekinthető. A városlakók írásbeli javaslatokat, észrevételeket tehetnek le ezzel kapcsolatosan a városháza ügyfélfogadó irodájában augusztus 18-ig.

Lázár Hajnal

: an accessible web community