2021. július 29, csütörtök.

Véget ért a menetelés

Az FK Csíkszereda után a Szé­kely­keresztúri Egyesülést is bú­csúz­tatta a labdarúgó Románia-ku­pa országos szakaszából a Ma­ros­vásárhelyi ASA második számú csapata. A Maros megyei baj­nokság második helyezettje a második félidőben két gólt rúgott, ami elég volt a továbbjutáshoz.

Nem jött össze az újabb keresztúri bravúr Fotó: Sinka-Király Levente
Nem jött össze az újabb keresztúri bravúr Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]B[/dropcap]ravúrt bravúrra halmozott a Székelykeresztúri Egyesülés a labdarúgó Románia-kupa országos szakaszában eddig. Az első három körben három harmadik ligás csapatot búcsúztatott a sorozattól. Előbb a Szászrégeni Lendületet, majd a Zágoni FC-t, végül a második ligába igyekvő Sepsiszentgyörgyi OSK-t. Tegnap kora este a Maros megyei bajnokság második helyezettje, a Marosvásárhelyi ASA II. volt az ellenfele, ráadásul hazai környezetben. Tehát a legkönnyebb ellenfél az eddigi párosítások szempontjából.
Figyelmeztető jel lehetett a keresztúri csapatnak, hogy a sorozat második fordulójában a vásárhelyi „csikócsapat” épp a harmadik ligás FK Csíkszeredát búcsúztatta.
Bátran kezdett a keresztúri gárda, és az első félidőben két hatalmas helyzetet is kidolgozott. Előbb Vékás lőtt nyolc méterről fölé kapásból, majd Török átemelését tornázta ki bravúrral a vendégek kapusa. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A második játékrész viszont nem indult jól az Egyesülés számára. Az 51. percben a vásárhelyiek Feketics révén megszerezték a vezetést, és ez megtörte a lendületet. A hazai csapat hiába próbálkozott, de Szőcs lövésén kívül, amely megpattant egy vendégjátékoson, sokra nem jutottak. A középpálya nem működött jól, csak előrevágott labdákkal próbálkoztak. A vendégek remekül védekeztek és több ziccert is vétettek. A végeredményt végül a 89. percben állították be az ASA II. játékosai, akik Păcurar révén betaláltak Klein kapujába.
A Székelykeresztúri Egyesülés ezzel az eredménnyel búcsúzott a sorozattól, de nagyszerű focihangulatot teremtett a városban, amely szemmel láthatóan ki volt éhezve.
Románia-kupa, 4. forduló: Szé­kelykeresztúri Egyesülés – Marosvásárhelyi ASA II. 0–2 (0–0) /Feketics (51.), Păcurar (89.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nagykorúvá lett a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor

Nem véletlenül hívták meg Vécsi Nagy Zoltán művészettörténészt, hogy nyissa meg az idei művésztelep kiállítását, amely július 19. és 29. között zajlott a Spanyár-házban....

Viharok számottevő károk nélkül

„A szerdai gyors viharok következtében Hargita megyében egyetlen alkalommal sem riasztották a hivatásos tűzoltókat” – tájékoztatta lapunkat Adrian Pănescu, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának szóvivője....

Legfrissebb