2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Véget ért a menetelés

Az FK Csíkszereda után a Szé­kely­keresztúri Egyesülést is bú­csúz­tatta a labdarúgó Románia-ku­pa országos szakaszából a Ma­ros­vásárhelyi ASA második számú csapata. A Maros megyei baj­nokság második helyezettje a második félidőben két gólt rúgott, ami elég volt a továbbjutáshoz.

Nem jött össze az újabb keresztúri bravúr Fotó: Sinka-Király Levente
Nem jött össze az újabb keresztúri bravúr Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]B[/dropcap]ravúrt bravúrra halmozott a Székelykeresztúri Egyesülés a labdarúgó Románia-kupa országos szakaszában eddig. Az első három körben három harmadik ligás csapatot búcsúztatott a sorozattól. Előbb a Szászrégeni Lendületet, majd a Zágoni FC-t, végül a második ligába igyekvő Sepsiszentgyörgyi OSK-t. Tegnap kora este a Maros megyei bajnokság második helyezettje, a Marosvásárhelyi ASA II. volt az ellenfele, ráadásul hazai környezetben. Tehát a legkönnyebb ellenfél az eddigi párosítások szempontjából.
Figyelmeztető jel lehetett a keresztúri csapatnak, hogy a sorozat második fordulójában a vásárhelyi „csikócsapat” épp a harmadik ligás FK Csíkszeredát búcsúztatta.
Bátran kezdett a keresztúri gárda, és az első félidőben két hatalmas helyzetet is kidolgozott. Előbb Vékás lőtt nyolc méterről fölé kapásból, majd Török átemelését tornázta ki bravúrral a vendégek kapusa. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A második játékrész viszont nem indult jól az Egyesülés számára. Az 51. percben a vásárhelyiek Feketics révén megszerezték a vezetést, és ez megtörte a lendületet. A hazai csapat hiába próbálkozott, de Szőcs lövésén kívül, amely megpattant egy vendégjátékoson, sokra nem jutottak. A középpálya nem működött jól, csak előrevágott labdákkal próbálkoztak. A vendégek remekül védekeztek és több ziccert is vétettek. A végeredményt végül a 89. percben állították be az ASA II. játékosai, akik Păcurar révén betaláltak Klein kapujába.
A Székelykeresztúri Egyesülés ezzel az eredménnyel búcsúzott a sorozattól, de nagyszerű focihangulatot teremtett a városban, amely szemmel láthatóan ki volt éhezve.
Románia-kupa, 4. forduló: Szé­kelykeresztúri Egyesülés – Marosvásárhelyi ASA II. 0–2 (0–0) /Feketics (51.), Păcurar (89.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Florin Cîţu miniszterelnök lesz az ügyvivő egészségügyi miniszter

Florin Cîţu miniszterelnököt bízza meg az egészségügyi tárca ideiglenes vezetésével Klaus Iohannis, az államfő aláírta az erről szóló rendeletet - jelentette be az Államelnöki...

Akcióban a Hargita megyei rendőrök

Fát koboztak, jogosítvány nélküli, hamis iratokat bemutató sofőrt büntettek a kedden végzett ellenőrzések során a Hargita megyei rendőrök. Épületek bontásából származó faanyag megfelelő papírok nélküli...

Lángok csaptak fel egy csíkszentkirályi lakóházban

Tűz ütött ki szerda délután Csíkszentkirályon: leégett egy lakóház tetőszerkezete. A helyi önkéntes tűzoltók vonultak ki elsőként a helyszínre, hamarosan csatlakoztak a csíkszeredai hivatásos...

Legfrissebb