Vásáron a Hargita Szálloda egykori bútorai

Egységáron eladják, illetve eladományozzák a Sapientia – EMTE csíkszeredai főépületé-nek átfogó felújításával fölöslegessé vált bútorokat: ajtókat, ágyakat, matracokat, székeket, éjjeliszekrényeket, asztalokat. A bentlakásszobákba korszerű bútorok kerülnek.

x02_sapientia
Mindeddig az 1980-as években épült Hargita Szálló bútorzata állt a Sapientia – EMTE csíkszeredai bentlakásának szobáiban. A magyar állam támogatásával megvalósuló nagyszabású felújítás részeként azonban új, modern tervezésű bútorok kerülnek a helyükre, annak érdekében, hogy kényelmes környezetet tudjanak biztosítani a bentlakó hallgatóknak, mondta el kérdésünkre dr. Makó Zoltán, a Gazdasági és Humántudományi Kar dékánja.
A 95 szoba ily módon fölöslegessé vált berendezésének egy részét különböző alapítványoknak, illetve a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatósághoz tartozó elhelyezőközpontoknak adományozták, a többit pedig egységáron felkínálták az alkalmazottaknak és az érdeklődőknek megvételre. Így az egykori Har­gita Szálló, a későbbi egyetemi bentlakás ajtóit 10 lejért, az egyszemélyes ágyat 30 lejért, az emeletes ágyakat 100 lejért, a matracokat 10–30 lejért, a nagy asztalokat 20 lejért, a tévéasztalokat 10 lejért, az éjjeliszekrényeket 15 lejért, a könyvespolcokat 15 lejért, a tükrös fésülködőasztalokat 15 lejért és a székek darabját is 15 lejért vásárolhatják meg az érdeklődők.
A kedvező árak ellenére mérsékelt volt az érdeklődés a régi bútorok iránt. A leghamarabb az egyszemélyes ágyak és a matracok fogytak el. A tegnap délben még az emeletes ágyak, asztalok, éjjeliszekrények közül lehetett válogatni az épület előterében.
Amint arról korábban beszámoltunk, a felújítás során a négyágyas szobák nagyobb részét háromágyasokká alakították, így a hamarosan kezdődő tanévben a hallgatók 70 háromágyas és 20 négyágyas szoba közül választhatnak 310, illetve 290 lejes havi bér fejében. A szobákért kifizetett bérleti díj pedig 10, az egyetem kantinjában beváltható ebédjegyet is tartalmaz.

Háromszéki Eszter

: an accessible web community