Van orvosigazgatója a megyei kórháznak

Dr. Sinkó János vette át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatói teendőit mindaddig, míg nem kerül jelentkező, aki versenyvizsgával betöltse a tisztséget. Az erre vonatkozó döntés pénteken született, Sinkó ideiglenes kinevezése fél évre szól.

02_korhaz

[dropcap]T[/dropcap]eret adunk a fiataloknak – nyilatkozta pénteken, az orvosigazgatói tisztséget ideiglenesen betöltő szakember személyéről szóló döntést követően dr. Demeter Ferenc kórházmenedzser a Hargita Népének. Dr. Sinkó János, aki a törvényszéki orvostani osztályon szakorvos, négy éve dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, és úgy tűnik, a fiatal szakembernek már sikerült kivívnia kollégái támogatását.
– Végeztem egy közvélemény-kutatást az osztályvezető főorvosok körében, hogy kit is támogatnának az orvosigazgatói tisztségre. Azon a megbeszélésen Sinkó doktor a második legtöbb szavazatszámot gyűjtötte össze. Aki őt megelőzte, az elfoglaltságára hivatkozva nem tudta vállalni a tisztséggel járó többletmunkát – számolt be a döntés előzményeiről a kórházmenedzser.
– Mivel nem akadt jelentkező, úgymond sürgősségi helyzet állt elő, ezért meghatározott időre elvállaltam a tisztséget a jelenlegi munkám mellett. Ez jelentős többletmunkát jelent számomra, de állok elébe, ugyanakkor lehetőséget látok benne – nyilatkozta a törvényszéki orvos.
Dr. Sinkó János kinevezése egyelőre hat hónapra szól, vagy addig, míg valaki versenyvizsga során el nem foglalja a tisztséget. A következő, immár negyedik versenyvizsgát október folyamán tartják, de Demeter Ferenc szerint korai még arról beszélni, hogy Sinkó doktor jelentkezik-e majd arra.

Forró-Erős Gyöngyi