Van még hely a borszéki oltóközpontban

Illusztráció

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) adatai szerint még 1140 hely van a borszéki oltóközpontban – tájékoztatott közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Az oltási kampány jelenlegi, második szakaszában a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó 55 év alattiak az AstraZeneca oltásra iratkozhatnak fel, a krónikus betegek és a 65 évnél idősebbek igényelhetik a Pfizer/BioNTech oltást.

Pénteken, február 26-án három oltási központ nyílt meg Hargita megyében: Korondon, Gyergyóremetén és Borszéken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/272391170915433

Korondon és Gyergyóremetén hamar beteltek a helyek, viszont Borszéken még több mint ezer hely van.

A vakcinaturizmus egyik célpontja Hargita megye. Ezért arra kérjük azokat, akik szeretnék megkapni az oltást, hogy iratkozzanak fel. Még tart az oltáskampány második szakasza, amelyben a 65 év felettiek, a krónikus betegek és a kulcsfontosságú területeken dolgozók jelentkezhetnek. Online regisztrálhatnak az erre a célra létrehozott felületen – https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, vagy ha szükséges, kérjék a családorvosok segítségét – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita megyéből bárhonnan jelentkezhetnek a borszéki központba, éljenek a lehetőséggel, regisztráljanak, mert hamar betelnek a helyek, vagy az ország más részeiről érkezők foglalják el azokat – olvasható a kommünikében.