Változások a városi tömegközlekedésben

Útra készen. Hétfő óta új buszokkal utazunk Fotó: Hodgyai István

Új szolgáltatóval, de a régi útvonalakon és jegyárakkal üzemel továbbra is a tömegközlekedés Székelyudvarhelyen. A Bálint Trans Kft. helyett immár a város tulajdonában lévő Urbana Rt. felel a városi buszok működtetéséért.

Új szakaszához érkezett a székelyudvarhelyi tö­meg­közlekedés történe­te, tegnap óta új szolgáltató szállítja a város utazóközönségét. A legutóbbi rendkívüli tanácsülésen, augusztus 23-án fogadták el a tervezetet, amellyel a városvezetés teljes mértékben az Urbana Rt. vállalatnak adta át a városi tömegközlekedés működtetését. A Bálint Trans Kft. helyett immár a város tulajdonában lévő Urbana felel a városi buszok működtetéséért. Habár a buszok és a szolgáltató megváltozott, a jegyek, a bérletek, a kedvezmények, illetve a menetrend a régi maradt. A városi tömegközlekedésben továbbra is 2 lejt kell fizetni egy vonaljegyért, a havi bérlet pedig 66 lejbe kerül. A nyugdíjasok és a diákok továbbra is kedvezményesen utaznak, nekik csak 33 lejbe kerül a havi bérlet. Az új autóbuszokat meglehetősen könnyű felismerni a forgalomban. A három Budapestről hozott Ikarus járgány a korábbiaknál szélesebb, kék színű, és A város szolgálatában felirat olvasható rajta. A buszok a megszokott menetrenddel közlekednek félóránként, reggel 5.30 és este 22 óra között. Két útvonalon biztosítják a gyorsabb közlekedést. Jakab Attila, a mobilitási projekt felelőse szerint az önkormányzat döntésében fontos szempont volt, hogy minden a megszokott módon folytatódjon, és a változások a legkevésbé okozzanak kényelmetlenséget az utasoknak. Továbbá szem előtt tartották, hogy a modern tömegközlekedési eszközök motiválják a helyieket arra, hogy az egyéni utazás helyett minél gyakrabban válasszák a közösségi közlekedést. A városi tömegközlekedés buszjáratai lehetővé teszik a város főbb részeinek egyszerű és gyors megközelítését. Jakab szerint az önkormányzat a fejlesztéssel emelte a városi tömegközlekedés színvonalát.
– Fontos lépésnek tartjuk az új buszok elindítását a város életében, mert már 2018-ban, a mobilitás-pályázatok leadását követően, az önkormányzat vállalta azt, hogy átszervezi a tömegközlekedés teljes jogi hátterét, és a város saját tulajdonában lévő szolgáltatóra bízza azt – mondta Jakab Attila, a mobilitási projekt felelőse. Kiegészítésként hozzáfűzte: ez a lépés elsősorban azért jelentős, mert így a város hozzá tud járulni a tömegközlekedés fejlesztéséhez, illetve finanszírozásához. Még elmondta: a busz a későbbiekben olyan városrészekbe is eljut, ahová csupán pénzügyi szempontok szerint nem érné meg járatokat indítani. Ugyancsak mérvadó szempont volt, hogy a pályázati forrásokból beszerzett buszokat is át tudják adni az immár városi tulajdonban levő szolgáltatónak. Az utasok szempontjából azért jók a kék buszok, mert nagyobbak, tágasabbak, mint az eddigiek – részletezte a polgárokra vonatkozó előnyös hatásokat.
A hivatal munkatársa jelentős lépésnek nevezte az Urbanával kötött megállapodást, arra számít, hogy annak az utasok számára előnyös hatásai a lehető rövidebb időn belül megmutatkoznak. Mint részletezte: a korszerű és összehangolt közösségi közlekedésért további fejlesztéseket terveznek: új buszokkal, új nyomvonalakkal fog bővülni a szolgáltatás. A rendkívüli tanácsülésen elhangzott, hogy a buszok működtetéséhez szükséges költségvetést szeptemberben hagyhatják jóvá. Hozzátették: jelentős számú elektromos busz beszerzését is tervezik, a járművek működtetéséhez szükséges infrastruktúra kialakításával együtt. Újabb változásokra lehet számítani, amint megvásárolnak saját forrásból még három buszt, és uniós pályázatból további nyolc elektromos járművet.

Miklós Dalma

: an accessible web community