2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Változások a GYHK keretében

Négy légiós játékosától elköszönt a Gyer­gyó­i HK jégkorongcsapata, helyettük eddig csak egy érkezett. Ő pedig be is mutatkozott a piros-fehér mezben a Galaci VSK ellen megnyert páros mérkőzés első felvonásán.

Új hátvéd mutatkozott be szerdán a Gyergyói Hoki Klub csapatában a Galaci VSK elleni román bajnoki meccsen, Marek Troncisky személyében. A cseh hátvéd a brit ligából, a Sheffield Steelersből érkezett, ahol 43 meccsen 42 pontot termelt. A 32 éves sportoló korábban hazája első vonalában 573 meccset játszott, emellett két szezonon át a KHL-ben hokizott. Komoly erősítésként számítanak rá Gyergyószentmiklóson.

Ugyanakkor távozók is vannak a GYHK keretében, amelyről közleményt adott ki a klub. „Ő – Troncisky szerk. megj. – az első azok közül, akik a következő napokban érkeznek Gyer­gyó­szent­mik­lós­ra. Ugyanis az Erste Liga első hét mérkőzésén mutatott vártnál gyengébb teljesítmény miatt a Gyer­gyó­i Hoki Klub a játékoskeret átalakításáról hozott döntést. Három légiósunktól meg kellett válnunk. Jereme Tendler, Andreas Valdix és Mark Matheson már nem tagja a Gyer­gyo­́i Ho­ki Klub csapatának. Ugyanakkor sajnálattal kell közölnünk azt is, hogy Mitchell Jones családi okok miatt szerződése felbontását kérte, hogy minél hamarabb hazautazhasson. Kérését megértéssel fogadtuk. Minden jót kívánunk a jövőre nézve. A távozók helyettesítése folyamatban van, a napokban bejelentjük az új érkezőket” – áll a gyergyóiak közleményében.

Hiányzók ellenére győzelem

Mindezek fényében, illetve a sérülések és koronavírus miatt nehéz meccs várt a gyergyói csapatra a Galaci VSK-val szemben. Azt a Galacot fogadták, amely pár nappal korábban kétszer is legyőzte a Brassói Coronát a Cenk alatt.

A mérkőzés első előnyét a vendégek kapták, és azt Makarov révén ki is használták. A folytatásban közel járt a GYHK a gólhoz, de Onodi remekelt. Az első harmad vége előtt 1 másodperccel összejött az egyenlítés: Bíró Gergő egy élére állt pakkot juttatott Onodi ketrecébe.

A második felvonás 4 percig tartó hazai előnnyel indult, de azt nem sikerült kihasználni. Majd szép fokozatosan a vendégek átvették a játék irányítását. Ruczuj több parádéjára is szükség volt, hogy maradjon az 1–1. De nem ennyi maradt. 33 másodperccel a második harmad vége előtt Szigeti saját térfeléről megindulva szlalomozott végig a galaciakon, majd takarásból leadott lövésével vezetéshez juttatta a piros-fehéreket.

A záró felvonás hasonlóan alakult, mint a második. Azzal a különbséggel, hogy az 57. percben egyenlített a Galac. Jemelianenko hatalmas gólt lőtt. A GYHK nem adta fel, igaz, az újabb góljukhoz kellett a szerencse is. Az 58. percben egy kósza támadást vezetett Koskiranta, akinek a lövése felperdült Polinin ütőjén és az Onodi fején át behullott a ketrecbe, bebiztosítva a győzelmet.

A nap másik meccsén a Brassói Corona nehéz kezdés után legyőzte a Bukaresti Steauát.

Mindkét mérkőzés visszavágóját tegnap este lapzárta után rendezték.

Román bajnokság

Gyergyói HK – Galaci VSK 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

Gólszerzők: Bíró G. (20.), Szigeti (40.), Koskiranta (58.), illetve Makarov (4.), Jemelianenko (57.).

 
Bukaresti Steaua – Brassói Corona 4–9 (3–3, 0–6, 1–0)

Gólszerzők: Antal A. (3.), Radu (11.), Filip A. (12.), Antal E. (44.), illetve Gliga (1.), Valchar (8., 33.), Andrei V. (10.), Gajdó B. (28.), Klempa (29.), Molnár Zs. (31.), Tranca (34.), Wilson (38.).


Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb