2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Vakációra ment az SZKC

Megérdemelt pihenőjüket töltik a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának játékosai, akik felemás szezont futottak ám végül felemelt fejjel búcsúztatták az idényt. A román bajnoki alapszakasz megnyerése után csalódás volt a hetedik hely, akárcsak a Románia-kupa-bronzérem. Ám a Challenge-kupában a végső győzelemig meg sem álltak. Ennek köszönhetően jövőtől is indulhatnak ebben a sorozatban. A következő idényre július 20-án kezdik meg a felkészülést.

Jelenleg megérdemelt pihenőjüket töltik a kézilabdázók Fotó: Csedő Attila
Jelenleg megérdemelt pihenőjüket töltik a kézilabdázók Fotó: Csedő Attila

Fárasztó, meccsekkel teli idényen van túl a Székely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata. Három színtéren vívtak csatákat, felemelt fejjel zárták a szezont. A hét elejétől a Székelyudvarhelyi KC kerete a szabadságát tölti. Igencsak húzós évet tud maga mögött az együttes, találkozók tömkelegét játszotta le, egymást érték az összecsapások. Megérdemelt a pihenés a fiúk számára, július 20-án gyűl össze majd az együttes, hogy elkezdje a felkészülést a soron következő szezonra.
A klub honlapján megjelent anyagban összeszámolták, hány párharcot kellett megvívnia az SZKC-nak. A román bajnokságban: huszonnégy találkozó volt az alapszakaszban (amit az első helyen zártak), ezt követően pedig hét összecsapás jött a rájátszásban. A Románia-kupában négyszer kellett pályára állnia – ez a szám öt lett volna, amennyiben a kisdöntőben ellenfele nem vonul vissza.
Az európai porondon úgy nyerte meg a Challenge-kupát, hogy öt párharcot kellett megvívnia: a tíz meccsből csupán egy alkalommal hagyta el a pályát vesztesként.
Amennyiben ezt összegezzük, akkor elképesztő szám jön ki: a Székelyudvarhelyi KC negyvenöt hivatalos mérkőzést játszott az idén. Ha már statisztikáról beszélünk, nincs mit szégyenkezniük, hiszen harminchatot ebből megnyertek.

Tapasztalatszerzésből jeles
Nagyon erős mezőny gyűlt össze az elmúlt hétvégén a fiúkézilabda ifjúsági 4-es korosztályos bajnokság elődöntőjében, ott volt a Simon Áron által irányított SZKC székelykeresztúri csoportja is. A fiúktól már az szép eredmény volt, hogy eljutottak idáig, hiszen nagy részük egy évvel fiatalabb, mint a mezőny többi tagja. A tornán mindhárom mérkőzésüket elveszítették, így értelemszerűen nem jutottak tovább, de amint az edző kiemelte, tapasztalatszerzés szempontjából sokat jelentettek ezek a párharcok. Most hétvégén a legkisebbeké a főszerep, Medgyesen rendezik a gyerekkézilabda országos bajnokságot. A tizenhat gárdát felsorakoztató mezőnyben ott lesz a szintén a székelykeresztúri csoportra épülő Székelyudvarhelyi KC is.
Ifi 4-es elődöntő torna, Beszterce: 13–29 a Nagybányai ISK-val; 13–22 a Nagybányai Extremmel; 8–24 a Brassói Dinamóval.

Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb