Hirdetés

Vacsora a szegény családok asztalára

Sikeres volt a Tegyünk Egy­másért Egyesület első Karácsonyi Jótékonysági Koncertje. Az advent utolsó hetében szervezett, december 17-én megvalósult rendezvényen Hargita és Kovászna megyei diákok, az Erdélyi Tehetséggondozó Program tehetségei léptek fel.

Demeter Adél-Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vacsora a szegény családok asztalára
Zenével vásároltak élelmet Fotó: Demeter Adél-Hajnalka

Idén szervezett először karácsonyi jótékonysági koncertet a Tegyünk Egymásért Egyesület a székelyudvarhelyi Bocskai Házban. Csányi Attila, az egyesület elnöke úgy nyilatkozott, a Summer Music Session – Erdélyi Tehetséggondozó Program vezetője, Gráncsa Ferenc a nyári zenetáborban részt vett fiatokból kért fel önkénteseket a karitatív esemény megvalósítására.


– Székelykeresztúrról, Gyergyóból, Csíkból, de Ko­vászna megyéből is jöttek iskolai együttesek, fiatal tehetségek, hogy magánembereket és vállalkozókat buzdítsanak az adakozásra, és egy minőségi zenés együttlétet biztosítsanak a résztvevőknek – közölte az elnök.

Kiemelte, az adományozás két különböző formában zajlott: a pénzadományok mellett cipősdobozokat is gyűjtöttek. A felajánlott dobozok előkészítéséhez iskolák, elemi osztályos diákok, pedagógusok csatlakoztak Hargita megye teljes területéről.

– Terveink szerint a begyűlt összegből is élelmet, az ünnephez legszükségesebb alapanyagokat, eszközöket vásárolunk, amit az egyesület munkaközössége személyesen fog átadni a rászoruló családoknak – számolt be Csányi.


A karácsonyi jótékonysági koncerten több mint ezerötszáz lej értékben gyűlt össze adomány, amit az egyesületet rendszeresen támogató vállalkozók megdupláztak, így Csányi szerint összesen háromezer lejből gazdálkodhatnak az ünnepek előtt.
A Tegyünk Egymásért Egyesület adománygyűjtő akciójának kedvezményezettjei a homoródkarácsonyfalvi, homoródújfalusi és székely­dályai rászoruló családok, valamint a székelyudvarhelyi kisnyugdíjas idősek. Csányi úgy nyilatkozott, a héten az egyesület teljes csapatával felkeresik azokat a háztartásokat, ahol nem biztos, hogy támogatás nélkül karácsonyi vacsora kerülne az asztalra szentestén. 
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!