Utoljára tizennyolc éve volt ilyen a sportágban

Hétfőn este az FK Székelyudvarhely gól nélküli döntetlent játszott a címvédő Galaci United otthonában. Az eredmény a góltalansága miatt is meglepő, a román teremlabdarúgás élvonalában a kezdetek óta csak egyszer végződött mérkőzés 0–0-ra, és annak is már tizennyolc éve.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Utoljára tizennyolc éve volt ilyen a sportágban
Udvarhely után Galacon is remizett a két csapat Fotó: Hodgyai István

Hétfőn este a teremlabdarúgó 1. Liga 11. fordulójának zárómeccsén, Galacon lépett pályára az FK Székelyudvarhely csapata az eddig veretlen, címvédő United vendégeként.
Bár a párharc bővelkedett helyzetekben, többször is a kapufán csattant a labda. A találkozó végül gól nélküli döntetlennel ért véget, így az udvarhelyiek pontot hoztak el az éllovas otthonából, amire ebben az idényben még senki nem volt képes.

Érdekes, hogy a galaciak korábban csak egy mérkőzésen hullattak pontot, szintén az FK ellen, a 4. forduló udvarhelyi mérkőzésén, amely 3–3-ra végződött.
A mostani találkozó egyedisége azonban épp a góltalanságában rejlik. Romániában 2002-ben rendeztek először teremlabdarúgó-bajnokságot (Székelyudvarhely nyerte az első címet), azóta csak egyszer fordult elő, hogy egy élvonalbeli mérkőzésen ne szülessen gól: 2004. november 29-én, a bajnokság 13. fordulójában az MGA Bukarest és a Zsilvásárhelyi Pandurii játszott egymással gól nélküli döntetlent, és tizennyolc évet kellett várni, hogy ez az eredmény megismétlődjön.

A másodosztályban szintén csak kétszer játszottak 0–0-t, mindkettőt a 2018-ban megszűnt, hatszoros bajnok Marosvásárhelyi City’Us fiókcsapata játszotta hazai pályán: 2008 októberében a rövid életű pitești-i Hidro Team volt az ellenfél, 2013 áprilisában pedig a Futsal Karácsonkő ellen maradtak érintetlenek a kapuk.

Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó FK Székelyudvarhely jelen pillanatban 18 ponttal a harmadik a bajnokságban, felette van a 19 pontos Dévai Autobergamo, alatta pedig a szintén 18 pontos, de gyengébb gólarányú Temesvári CFR, amelyet a következő fordulóban, de­cember 11-én fogad az udvarhelyi sportcsarnokban.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!