2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Úszókat és futókat várnak

Hét korcsoportban és több mint félszáz kategóriában szerveznek amatőrök számára úszóversenyt a Csíkszeredai Városnapok keretében a Csíki Csobbanóban. Ugyancsak a városnapok keretében tartják a Székely Maratont, mindkét sportrendezvényre vasárnap kerül sor. Szombaton nemzetközi BMX- és Mountain Bike (MTB) verseny lesz.

[dropcap]T[/dropcap]öbb rangos sporteseményt is szerveznek a hétvégén a Csíkszeredai Városnapok alkalmából. Csütörtöktől már várják a résztvevőket a vasárnap záruló Dirt On Fire nemzetközi BMX- és Mountain Bike (MTB) versenyre, amelynek döntőjét a Sport.ro tévétársaság élőben közvetíti. A RideMore Egyesület szervezésében zajló viadal elsőként Romániában a nemzetközi szövetség körforgásába is bekerült, a verseny profi Freeride Mountain Bike World Tour része lesz. Az előzetes nevezések alapján Spanyolországból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Németországból, Csehországból, Lengyelországból, Norvégiából, Magyarországról, Ukrajnából és Oroszországból lesznek versenyzők.
Vasárnap második alkalommal szervezik meg a Városnapi Amatőr Úszóversenyt a megyeszékhelyen. A Csíkszeredai Városnapok keretében vasárnap a Csíki Csobbanóban sorra kerülő viadalra hét korcsoportban és összesen ötvenkét kategóriában tartják az amatőrök számára kiírt úszóversenyt. Az U8-as korosztály számára 25 méteres hátúszás lesz, a 8. és 10. év közöttieknek 25 méteren gyors- és hátúszás, a 10–12 évesek kategóriájában 50 méteren lesz gyors- és hátúszás, a 12 és 14 év közöttiek 50 méteren gyors-, hát- és mellúszásra nevezhetnek be, míg a 14 és 18 év közöttiek 50 méteren pillangó-, hát-, mell- és gyorsúszás, 100 méteres vegyes úszás és 500 méteres gyorsúszásban mérettetnek meg. Minden korcsoportban és úszásnemben külön lesz a lányok és a fiúk viadala. A 18 és 39 évesek, illetve a 40 év felettiek számára is 50 méteren pillangó-, hát-, mell- és gyorsúszás, 100 méteres vegyes úszás és 500 méteres gyorsúszás szerepel a kiírásban, külön díjazzák a nőket és a férfiakat.
A 2. Városnapi Amatőr Úszóversenyre a nevezési lap letölthető a www.szereda.ro honlapról, bővebb információkért érdeklődni a 0755–080533-as telefonszámon lehet.
Szintén vasárnap kerül sor a 14. kiírásához érkezett Székely Maraton utcai futóversenyre – amely a Székely szupermaraton utóda. A résztvevők 42 kilométert kell szaladjanak. A vasárnap reggel 9 órakor kezdődő verseny rajtja a csíkszeredai Vár téren lesz, az útvonal: Csíkszereda – Csíkszentkirály – Szentmárton – Csíkszentimre – Csíkszentsimon – Csatószeg – Verebes – Tusnád – Verebes – Csatószeg – Szentsimon – Szentimre – Szentkirály – Csíkszereda. Az ellenőrző, illetve váltó pontok 10,5 kilométerenként találhatók. A maratonra egyénileg vagy a 4 x 10,5 km-es váltó tagjaként lehet benevezni.
A versenyre csak azok nevezhetnek be, akik 2015. augusztus 1-jéig betöltötték a 14. életévüket, és akik elismerik és elfogadják a versenyszabályzatot. Beiratkozni részvételi lap alapján lehet szombatig, ezt a versenybizottság kérésre elküldi az egyéni, illetve váltó csapatok részére. Benevezési űrlap igényelhető a megyei sportigazgatóság Hősök utca 7. szám alatti székhelyén, vagy faxon, a 0266–371772-es és 0266–371278-as számokon, illetve letölthető a www.dsjhr.ro vagy a www.szereda.ro honlapokról. Ugyanakkor a versenybíróságnak orvosi bizonylatot kell leadni, amiből kiderül, hogy az illető sportoló egészséges. Azon jelentkezők, akik nem mutatják be az orvosi igazolásukat, illetve ez irányú nyilatkozatot nem töltenek ki, a versenyen nem indulhatnak. Az egyéni verseny első hat, illetve a váltóverseny első három helyezettje pénzdíjban részesül, a korcsoportok legjobbjai díszokleveleket és érmeket kapnak. A korcsoportokat a versenyzők életkorának összeadásával alakítják ki. A vegyes összetételű váltók (női és férfi) a férfi csoportnál versenyeznek.
A versenytáv leszaladására egyéniben a 6 órás, váltók esetében pedig a 4 és fél órás időkeretet szabtak meg a szervezők. A határidő után érkező versenyzőket nem várják be. Az eredményhirdetést vasárnap délután 3 órára tervezték, és erre a csíkszeredai Vár téren kerül sor.

Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb