Ultragyors töltőket telepít a MOL Románia

Az elmúlt héten ünnepelte a MOL Románia az első hazai töltőállomása megnyitásának 25 éves évfordulóját. A cég 234 töltőállomásból álló hálózat mellett üzemanyagraktárakat és autógáz-terminált is működtet az országban. A NEXT-E elnevezésű projektben pedig villám- és ultragyors elektromosautó-töltőket telepítenek hat országban, köztük Romániában is.


Felméri Erzsébet, a MOL Ro­mánia PR-koordinátora el­mondta: Hargita megyében az első MOL benzinkutat 1995-ben nyitották meg Gyergyó­szentmiklóson, valamint a már működő, NEXT-E projekt keretén belül az első elektromos töltőt is a gyergyószentmiklósi töltőállomáson telepítették.

A NEXT-E projekt az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközön keresztül, európai uniós társfinanszírozással valósul meg, négy energetikai vállalat bevonásával, valamint két autógyártó együttműködésével. En­nek keretében 222 villám- és 30 ultragyors töltőt telepítenek Közép- és Kelet-Európa hat országának töltőállomásain. Romániában az E.ON által telepített állomásokat ez év végéig működtetik a Hubject platformon, ekkor fejeződik be a 19 gyorstöltő telepítése, amelyet az E.ON Energie Románia vállalt. Jelenleg az utolsó állomás telepítésén dolgoznak, amely a Temes megyei Lugoson lesz. A NEXT-E projekt egyedülálló kezdeményezés, amelynek keretében az energia-, az olaj- és gázipar több, vezető szerepet betöltő vállalata együttműködik autógyártókkal annak érdekében, hogy átjárható, minden szabványt támogató elektromos jármű töltőállomás-hálózatot hozzanak létre.

– A MOL Románia több mint 250 közvetlen alkalmazottja mellett országszerte több mint 2700 személy dolgozik a töltőállomásokon. Az elmúlt években együtt növekedett a hazai gazdasággal, hozzájárulva annak fejlődéséhez. Mindig szem előtt tartottuk ügyfeleink folyamatosan változó igényeit, innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínálva számukra – mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója korábban.

A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A vállalat 234 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG-terminált Mezőtelegden.