Ukrajna a tornagyőztes

Mánya Szabolcs másodedző is pályára lépett | Fotó: Victor Orehov

Az ukrán válogatott nyerte meg a moldovai nemzetközi futsaltornát, miután a házigazda elleni vasárnapi győzelmét követően hétfőn este a román válogatottat is legyűrte 3–1 arányban.

Háromcsapatos felkészítő futsaltornát rendeztek szeptember 18–20. között a Moldovai Köztársaságban, melyen a házigazda és az ukránok legjobbjai mellett az októberi vb-selejtezőkre készülő román válogatott is részt vett. A moldáv főváros melletti Ciorescu község sportkomplexumában rendezett megmérettetésen Ukrajna teremfocisai vasárnap este 7–4-re győztek a házigazdák ellen, hétfőn este pedig 3–1-re múlták felül a Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított román válogatottat is.
A román keretbe az FK Székelyudvarhely két játékosa, Bálint Andor és Iszlai Richárd, illetve a székelyudvarhelyi születésű, jelenleg Kecskeméten játszó Hadnagy István is meghívott kapott, utóbbi kettő a hétfő esti mérkőzés kezdő sípszójánál is pályán volt. Meglepetésre szintén a kezdő sorban találtuk a válogatott másodedzőjét, Mánya Szabolcsot is, az FK Székelyudvarhely korábbi edző-játékosa immár a válogatottnál is hasonló szerepkörben mutatkozott be. A vezetést a 10. percben Cserniavszki szerezte meg az ukránoknak, az egyenlítés az első félidő hajrájában jött meg Cireș jóvoltából. Abakkasin a 27. percben újra az ukránokat hozta előnybe, a végeredményt pedig a román válogatott honosított braziljának, Oliveirának a 39. percben szerzett öngólja állította be. Ezzel az ukránok a tegnap esti, lapzártánk után véget ért Moldova – Románia mérkőzés eredményétől függetlenül lettek a torna győztesei.
Eredmény: Románia – Ukrajna 1–3 (1–1) /Octavian Cireș (17.), illetve Ihor Cserniavszki (10.), Danyil Abakksin (27.), Felipe Oliveira (39. – öngól)/.

Szász Csaba

: an accessible web community