Újraindul a BFS Szakkollégium

A hét elején bemutatkozott a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán belül újrainduló Bölöni Farkas Sándor (BFS) Szakkollégium. A szervezők mellett közel 80 érdeklődőt vonzott be az online térben rendezett esemény. A szakkollégiumot még az egyetem indulását követő első években alapították az akkori első évfolyam hallgatói, akik közül azóta már többen az intézmény oktatói.

A Bölöni Farkas Sándor (BFS) Szakkollégium sorsa hasonlít a léggömbéhez, amelyet addig fújtak levegővel, amíg kirobbant. Ugyanis a 2003-as friss lendülettel annyi mindent és mindenkit akartunk bevonni az újonnan alapított szakkollégiumba, hogy egyszerűen kiégett az egész – mondta már első találkozás alkalmával dr. Tánczos Leventétől, az esemény társszervezőjétől.

A találkozón szó esett a tervekről és az egyetem kötelékében működő szakkollégium nyújtotta újabb lehetőségekről, bár kötetlenebb formában. A szakkollégium célja a tehetséggondozás, az elméleti tudás gyarapítása és gyakorlatba ültetése. Teret nyújt a közös munkának és fejlődésnek, a diákok is aktívan hozzájárulhatnak, építhetik, alakíthatják a szakkolit.

Dr. Csata Andrea is azon elsőéves hallgatók közé tartozott, akik egykor aktív szerepet vállaltak az első nekifutásban. A résztvevők tudomást szerezhettek számos, a kollégiumhoz szorosan kapcsolódó történet mellett arról is, hogy miért viseli a szakkollégium a Bölöni Farkas Sándor nevét.

– Fontos szempont volt a névválasztáskor egy több tudományterületen jártas személyiséget találni, így a Bölöni Farkas Sándor tűnt a legmegfelelőbb választásnak – mondta dr. Csata Andrea.

Idén a szakkollégium újraindítói a hallgatókkal való párbeszédre, az irányvonalak meghatározására és a rendszeresség kialakítására törekednek. Az előadás végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt választ kapni a szakkollégiummal kapcsolatos kérdéseik tisztázására.

Vlaicu Lajos