Újra tűz ütött ki a csíksomlyói romatelepen

Fotó: Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség

Három ház kapott lángra a csíkszeredai Somlyó utca 33. szám alatt szerda délelőtt – közölte szerkesztőségünkkel a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség. 

A tűzoltóság által hozzánk eljuttatott közleményben egyelőre csak annyit közöltek, hogy három egység két speciális autóval szállt ki a helyszínre. Az ott tartózkodó kollégánk elmondása szerint a szem- és fültanúk egy robbanást hallottak, amelyet követően fel is csaptak a lángok. Meg nem erősített információk szerint rövidzárlat okozta a tüzet.

 

A közösség éppen virrasztásra készült egy elhunyt személy miatt, ezért a többség egy helyen gyűlt össze – tudtuk meg a helyszínen.

A csíkszeredai polgármesteri hivatal által közölt információk szerint két téglaház tetőzete megsemmisült, de a falak szerkezete és a helyiségek, a bútorzat megmaradt, egy harmadik ház pedig kisebb károsodást szenvedett, de lakható maradt. A három család – összesen 18 fő –  egyelőre nem igényel elszállásolást.

A tűzoltóság későbbi tájékoztatása szerint a tűzről 10 óra előtt nem sokkal érkezett a bejelentés, és 10 óra 55 percre már el is oltották. A tűzoltók megérkezésekor egy téglaház teljes tetőszerkezete égett, és a lángok átterjedtek a szomszédos ház tetőszerkezetére is, ami azért volt veszélyes, mert a mellette található harmadik ház már nem tégla-, hanem faház volt, amely gyorsan leéghetett volna. A tűzoltóság közleménye is megerősítette, miszerint a lángok egy összetákolt hosszabbítóban keletkezett rövidzárlat miatt csaptak fel.

HN-információ