2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Újra játszik az FK Csíkszereda

Egyhetes kényszerpihenőt követően remélhetőleg holnap pályára lép az FK Csík­sze­re­da, amennyiben nem szól közbe újra a koronavírus. A klub két Elit ligás csapata viszont nem utazik el Temesvárra, hiszen az U19-es és az U17-es gárdából több játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje. A Székelyudvarhelyi FC ma a listavezető Corona ellen játszik Brassóban a 3. Liga 6. fordulójában, míg a Vasas Femina vasárnap Bukarestben vendégszerepel. Az 1. Liga is folytatódik a kéthetes szünet után, amely alatt a román válogatott három meccset játszott és mindhármon vereséget szenvedett.


Acsapatokat nem az edzők, hanem a koronavírus állítja össze – írta tegnap egy magyarországi lap, de ez a kijelentés Romániára és minden csapatsportágra érvényes. Az elmúlt hétvégén a labdarúgó 2. Ligában négy meccs maradt el koronavírusos megbetegedések miatt, többek között az FK Csíkszereda sem lépett pályára. Azóta a megyeszékhelyi klub felnőttcsapatánál a helyzet jobbra fordult, tegnap lapunknak az FK szóvivője azt nyilatkozta, a keret többségének negatív lett a legutóbbi tesztje. – Jelen állás szerint van húsz bevethető játékosunk, és ha semmi nem változik szombat reggelig, akkor lesz meccs Csíkszeredában – nyilatkozta Szép Zoltán. A szóvivő hozzátette, a két Elit ligás csapat viszont biztosan nem lép pályára a hétvégén. – A Banatul ellen Temesváron kellett volna játsszon az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapata is, viszont a gárdák nem utaznak el a Bánságba, miután a keretünk többsége koronavírusos lett – mondta Szép Zoltán. A szóvivő viszont jó hírt is közölt: az FK Csíkszereda holnapi, az Unirea Slobozia elleni mérkőzését az Erdélyi Magyar Televízió, valamint a csíki klub videomegosztó csatornáján élőben lehet nézni.

Az FK a 14., holnapi ellenfele pedig a 10. helyen áll a másodosztályban, ám a két csapat között mindössze három egység a különbség úgy, hogy a csíkiak öt, az Unirea pedig hét meccset játszott eddig.

Jó lenne egy bravúr

A szezon egyik legjobb ellenfele vendégeként lép pályára ma délután a Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga 5. csoportjának hatodik fordulójában, és óriási bravúr lenne, ha Florin Stîngă csapata ponttal távozna a Barcaságból. Az éllovas Corona tavaly még a megyei bajnokságban szerepelt, ám a brassóiak keretében több, 1. és 2. ligát is megjárt focis van, célkitűzésük pedig a másodosztályba jutás. A Corona százszázalékos mérlegét viszont egy, még mindig győzelem nélkül álló csapat rontotta el, a sereghajtó Barcarozsnyó ugyanis döntetlent játszott az éllovassal. A mai meccs esélyese egyértelműen a Corona, az SZFC viszont már aratott egy bravúros győzelmet Brassóban a SR Municipal ellen, így a székelyudvarhelyi csapat reménykedik egy újabb remek szereplésben.

Háromszékiek Moldvában

Az 1. Liga is folytatódik, miután az elmúlt tíz napban a válogatottaké volt a főszerep a kontinensen. Mirel Rădoi viszont nem sokra ment a román válogatottal: a gárda előbb 2–1-re elbukta az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjét, majd a Nemzetek Ligája csoportkörében idegenben Norvégia 4–0-ra ütötte ki, majd szerdán este Ploiești-en Ausztria 1–0-ra verte a román válogatottat.

Az első osztályú bajnokság hetedik fordulójában a Sepsi OSK Iași-ba látogat, a győztes biztosan előzi ellenfelét, ugyanis csak a gólkülönbség választja el a két csapatot. Rangadót játszik a két győzelem nélküli csapat, a FC Argeş és az Astra, a listavezető pedig a Dinamo vendége lesz Bukarestben. A Kolozsvári CFR a FC Botoșani-t fogadja, és a moldvaiak ellen is őrizné a címvédő a veretlenségét és maradna továbbra is dobogós helyen.


Kapcsolódó cikkek:

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Korszerűsítik az orvosi rendelőt és a mentőállomást Korondon

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium hatmillió lejes finanszírozást biztosít a korondi orvosi rendelő és mentőállomás felújítására és felszerelésére – jelentette be Cseke...

Legfrissebb