2022. szeptember 30, péntek.
Hirdetés : an accessible web community

Újjáéledt teremlabdarúgás

Közel nyolc év után újra lesz teremlabdarúgó-csapata Csíkszeredának, igaz, ezúttal a második ligában kezdenek a fiúk. A Román Labdarúgó Szövetség szerdai közgyűlésén pedig el is dőlt, hogy a harmadik forduló körmérkőzéses tornáját rendezik Csíkszeredában. Az Imperial Wet Csíkszereda SE névre hallgató csapat keretét egy baráti társaság alkotja, zömében csíkiak. Három felkészülési meccsen is túl vannak, mind elsőligások ellen. Meglepően jó eredményeket értek el.

Több külföldi és belföldi tornát nyertek már meg a csíki fiúk
Több külföldi és belföldi tornát nyertek már meg a csíki fiúk

[dropcap]M[/dropcap]ár az elmúlt idényben be szerettek volna iratkozni a román teremlabdarúgó-bajnokság második vonalába, de különböző okok miatt ez végül „csak” az idén sikerült. Csíkszereda nyolc év után teremlabdarúgó-csapattal bővül az Imperial Wet Csíkszereda SE révén. A klubot az idén alakították, bár már az elmúlt évben volt kísérlet arra, hogy a korábbi első ligás Siculumot felélesszék és összeolvasszák az új klubbal. Nem jött össze.
Az Imperial Wet elnöke és egyben főtámogatója Görbe Walter vállalkozó, míg az alelnök Balog Zsolt (Zalán), aki egyben a csapat játékosa is. A titkári funkciókat Bíró Zsolt látja el.

A csapat múltja
A csapat kialakulásáról és a folyamatokról Balog Zsolttal beszélgettünk. „Múlt év márciusában voltunk Tusnádfürdőn a Green Zone-kupán, amelyen a Csíki Sapientia és az Imperial Wet is részt vett. A torna után ültünk le és beszéltük meg, hogy a két csapatot olvasszuk egybe, mert amúgy is egy közös baráti társaságról van szó. Ekkortól kezdve számítjuk a megalakulást. Folyamatosan jártunk belföldi és külföldi tornákra, amelyekről rendre jó eredményekkel tértünk haza. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy nevezzünk a második ligába. Több ok miatt ekkor nem jött össze. Egyrészt klubalakításra nem volt idő, és megpróbáltunk megegyezni a korábbi első ligás klubbal, a Siculummal, hogy induljunk közös név alatt. Ez végül nem jött össze. A másik ok az volt, hogy az Imperial Wet gerincét az FK Csíkszereda harmadik ligás csapatának játékosai adták, akik akkor még szerettek volna komolyabb szinten belekóstolni a nagypályás fociba” – mesélt a kezdetekről Balog.

A jelen és a tervek
Hogy az idén mi változott és mi az oka annak, hogy el tudnak indulni a második ligában, egyszerű. Az FK Csíkszeredát többen is elhagyták. Többek között Sándor Levente, Tóth Tibor, Kicsi Zoltán, Gliga Cristian, Tankó Levente vagy épp Bajkó Barna. Megnyílt az út a második liga felé. Időközben pedig az új klub létrehozásának bonyolult bürokratikus útját is kijárták az eltökélt fiatalok, és a szakszövetségtől is pozitív választ kaptak.
Sőt a folyamatos edzések mellett felkészülési mérkőzéseket is játszott. Pozitív löketet kaptak Székelyudvarhelyről is, az FK Székelyudvarhely és a román válogatott edzőjétől, Jakab Zoltántól, aki részt fog vállalni a csapat elindításában. Lesznek alkalmak, amikor a szakember fog edzést tartani a fiúknak.
„Valóban kaptunk erre ígéretet Jakab Zoltántól, aminek nagyon örülünk. Jelen pillanatban még nincs edzőnk, így magunkra készülünk. Egy pontosan meghatározott edzésterv szerint van a programunk beosztva, és azt mindenki betartja. Komolyan vesszük az edzéseket és a meccseket is. Hetente kétszer van edzésünk. De a hónap végén szeretnénk egy egyhetes edzőtábort is beszúrni a programba” – mesélte Balog.
Hogy mit lehet várni a csapattól, még egyelőre nem tudni, bár egyes szakemberek szerint a csíkiak akár meg is nyerhetik a második ligát olyan erős a keretük. Hogy miért mondják ezt? A válasz erre is egyszerű. Az Imperial Wet eddig három felkészülési mérkőzést játszott, három első ligás csapattal. A sort az FK Székelyudvarhely kezdte, akiktől 12–7-re kaptak ki idegenben. Ezt követően a Sepsiszentgyörgyi Spicom volt az ellenfél – spanyol játékosaival együtt –, akiket hatalmas meglepetésre 5–3-ra legyőztek az Erőss Zsolt Arénában, s mindezt kedd este. Másnap Kézdivásárhelyre voltak hivatalosak, ahol a spanyolokkal megerősített KSE 2–1-re nyert. Ezen eredménysorból is látszik, hogy nem lesz egy kutyaütő gárda.
A tisztes eredmények oda vezettek, hogy ma és holnap Szé­kely­udvarhelyre hivatalosak, ahol egy négycsapatos torna lesz. A helyi FK és az Imperial Wet mellett ott lesz a Spicom, illetve a Ma­ros­vásárhelyi City’US is. Ezt követően jövő kedden 19 órától a KSE érkezik az Erőss Zsolt Arénába, a visszavágóra. A tervek között szerepel, hogy a szintén második ligás Gyergyószentmiklósi Interrel is játszanak egy meccset.
És, hogy mi a célja a csapatnak? „Miután sok itthoni és külföldi tornán sikerrel vettünk részt, úgy gondoltuk, hogy egy komolyabb szinten is kipróbáljuk magunkat. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mire leszünk képesek. Ez a második liga megadja a választ arra, hogy tudunk-e tovább fejlődni és érdemesek vagyunk-e arra, hogy esetleg a jövőben egy magasabb szintre lépjünk” – jegyezte meg Balog Zsolt, akit egyébként mindenki Zalánként ismer.
Az alelnök elmondta továbbá, hogy a csapat anyagi támogatását nagymértékben Görbe Walter vállalkozó vette a nyakába, aki az első percektől kezdve a fiúk mellett van. A támogatók között ott van az Imperial Wet, a Moretti Étterem, a Morrison Pub&Pizza, illetve a Fluvius Regensburg Kft.

A bajnokság
A sorozat rajtja szeptember 19-20-án lesz, amikor a bajnokságban érdekelt kilenc csapat Piatra Neamţon vesz részt az első körmérkőzéses tornán. Itt minden csapat két meccset játszik. A bajnokság során minden résztvevő rendez tornát. A harmadikat épp Csíkszeredában fogják rendezni október 31-én és november 1-jén. Az Imperial Wet ekkor a Gyergyószentmiklósi Interrel és a Colteával fog játszani.

A keretről
A csapatot jelenleg 16 játékos alkotja, akik közül heten a múlt évben még az FK Csíkszereda nagypályás csapatában rúgták a bőrt. Ott van a listán Bajkó Barna is, aki jelenleg a Sepsiszentgyörgyi OSK nagypályás csapatának játékosa. Bajkóra viszont csak akkor tudnak számítani, amikor az OSK nem játszik mérkőzést. Érdekes szabálya a honi szövetségnek, hogy amennyiben játszol nagypályás csapatban, nem kizáró jelleg abban, hogy teremlabdarúgó-bajnokságban is játsszál.
A keret: kapusok: Bíró Zsolt, Paltán Roland; mezőnyjátékosok: Balog Zsolt (Zalán), Tamás Szilárd (Szityi), Sándor Levente, Tóth Tibor, Kicsi Zoltán, Szőcs László, Gliga Cristian, Tankó Levente, Dobri Norbert, Bálint Péter, Göde László, Arama Ovidiu, Szabó Attila (Kiló) és Bajkó Barna.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak az idősek nemzetközi napján

Az öregedés művészete címmel tartott előadást Simó Irma pszichológus és művészetterapeuta az idősek nemzetközi világnapja alkalmából a megyeháza amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként...

Eseménydömping a sportpályákon

Rengeteg focimérkőzést lehet követni az előttünk álló hétvégén, de tovább dübörög a jégkorong Erste Liga is, a Sportklub Brassóba látogat. Ajánló. Labdarúgás Szuperliga, a 12. forduló:...

Rangadók fordulója

Egy székely és egy bajnoki rangadót rendeznek a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjában, holnap a Székelyudvarhelyi FC Kézdivásárhelyre utazik, a két éllovas Prahova megyei...

Legfrissebb