Újabb pályázatot indítanak az innovatív vállalkozások támogatására

Megjelent az innovatív vállalkozásoknak szóló pályázat útmutatója – közölte az Európai Uniós Befektetések és Projektek Minisztériuma. A kiírás célja, hogy támogassa a kutatási eredmények gyakorlatba ültetését, akár az iparban (új technológiák fejlesztése), akár az építkezésekben (új építőanyagok tesztelése és gyártása) vagy más innovatív területeken – írja közleményében az RMDSZ.

„Ahhoz, hogy fejlődjön a világ, ahhoz, hogy az elméleti kutatások eredményeit mindannyian élvezhessük, szükség van olyan cégekre vagy konzorciumokra, amelyek a kutatás eredményeit tesztelik, sőt, először a világon le is gyártják” – mondta Hegedüs Csilla, az Európai Uniós Befektetések és Projektek Minisztériumának államtitkára.

Támogatásban részesülhetnek start-up és spin-off típusú innovatív vállalkozások. A start-up típusú innovatív vállalkozások fejlesztésére pályázhatnak azok a cégek (Bukarest, Ilfov megye kivételével), amelyek az 1990/31-es törvény alapján bejegyzett start-up típusú vállalkozások, és a projektek benyújtásának évében legfeljebb hároméves múltjuk van. A spin-off típusú vállalkozások létrehozására pályázhatnak kutatásfejlesztési tevékenységet folytató szervezetek, felsőoktatási intézmények (Bukarest, Ilfov megye kivételével).

A pályázati keretösszeg nyolcmillió euró. A támogatási kérelmek benyújtásának határideje a pályázati felhívás közzétételétől számított 30 naptári nap. Bővebb információt itt találnak.

HN-információ

: an accessible web community