Újabb mérföldkő: Ingyen elérhető wifi-hotspotok

Tizenegy ingyenes wifi-hotspotot telepítettek Csíkszentkirályon. Az uniós projekt által az Európai Bizottság célja, hogy a közösségi élet legfőbb színterein – mint a művelődési ház, az önkormányzati hivatal, iskola, sportpálya stb. – széles sávú, vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és a településre látogató vendégek rendelkezésére.

Az elmúlt szűk hónapban újabb lépést tettek Csíkszentkirályon a közösségi fejlesztések terén. Az Európai Bizottság WiFi4EU nevű pályázata révén a település 11 pontján ingyenesen elérhető a nagy sebességű, vezeték nélküli internethálózat.
– A lakosok mostantól ingyenesen használhatják a széles sávú internetet a falu közösségi terein és intézményeiben egyaránt, többek között a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban, a sportpályán, az óvoda és iskola előtt, a községi könyvtárban, a sportteremben és előtte, a vasútállomáson, a poklondfalvi templomnál és környékén, a nemrég kialakított piknikzónánál, a tivai játszótéren és a Borsáros-fürdőnél – tudtuk meg Jurcsák Levente alpolgármestertől.
Mint mondta, körülbelül egy hónap alatt sikerült felszerelni a hotspotokat és ezáltal lefödni a falu fontosabb közösségi tereit. Az esetleges hibák javítását és karbantartási munkát a szolgáltató három évig vállalta. Az alpolgármester mindenkit arra biztat, hogy bátran csatlakozzék a hálózatra.

Vlaicu Lajos