Újabb kilenc diáknál és tizenegy tanügyi alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést

Ezen a héten mindezidáig kilenc diáknál és tizenegy tanügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Hargita megyében – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség.

Cristinel Glodeanu helyettes főtanfelügyelő kifejtette: a megye öt településén függesztették fel az iskolai jelenlétet feltételező oktatást a fertőzések megjelenése miatt.

„Hat csíkszeredai, egy gyergyószentmiklósi, egy maroshévízi és egy farkaslaki iskolában kényszerültek online oktatásra az érintett diákok és oktatók osztályai” – részletezte Cristinel Glodeanu. Hozzátette, hogy a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában továbbra is teljesen távoktatásban zajlik az iskolai tevékenység az intézmény épületének felújítása miatt.

Az elmúlt időszakban megyei szinten 63 diák és 11 tanügyi káder kényszerült online oktatásra egészségi problémák miatt, számuk az előző hetek adatihoz viszonyítva csökkenőben van.

Ezen a héten Hargita megye 310 tanintézménye zöld forgatókönyv szerint működik, 105 iskolába sárga besorolás szerint járnak be az elemisek, a végzős nyolcadikosok, valamint a tizenkettedikesek.  Hét tanintézményben – az összes a 3 ezrelékes fertőzési rátát meghaladó Oklánd községhez tartozik – piros forgatókönyv szerint, kizárólag online térben oktatnak.

HN-információ

: an accessible web community