Újabb ivartalanítási kampány Taplocán

Bár idén már háromszáz talált befogadó otthonra Németországban, a taplocai állatotthonban továbbra is sok a gazdátlan kutya – annyira, hogy ha nem tudnák külföldi gazdákhoz küldeni azokat, már rég be kellett volna zárni a telepet, mivel itt nem lenne elég hely az állatok befogadására. A helyzeten hosszú távon az állatok ivartalanítása változtathat: augusztus 19–23-a között újra sterilizálják a kutyákat és macskákat Taplocán.

[dropcap]A[/dropcap] gazdák augusztus 19–23-a között újabb lehetőséget kapnak, hogy a tulajdonukban lévő macskákat, kutyákat sterilizáltassák. Az érdeklődők Bedő Csillánál jelentkezhetnek előzetesen a 0747–952969-es telefonszámon.
Ebben az évben már legalább 300 gazdátlan kutyát vittek el Németországba a csíktaplocai állatotthonból, de így is közel 350 állatot gondoznak itt.
– A számok is azt bizonyítják, hogy még mindig sok a tennivaló a kóbor állatok ügyében Csíkszeredában és környékén – vélekedett Orendi Éva, a Pro Animalia Alapítvány vezetője. A civilszervezet németországi tá­mogatással működteti a csík­tap­locai otthont és végzi az állatok sterilizálását.
Az alapítvány vezetője azt mondta: a gazdák érdeke is, hogy elejét vegyék a nemkívánatos állatszaporulatnak.

Daczó Dénes

: an accessible web community