Új parkoló a Bethlen lakótelepen

A városgazdálkodási vállalat udvarát parkolóvá alakították át: mostantól mintegy 80 jármű állomásozhat ott biztonságosan és ingyen. Az újdonság megoldást jelent a környék lakóinak, hiszen a város legnagyobb lakónegyedében mindennapi nehézséget okoz szabad parkolóhelyet találni.

A Győzelem utca és a Haáz Rezső utca kereszteződésének közelében, az Urbana Rt. városgazdálkodási vállalat volt udvarán nyílt meg az a mintegy 80 gépjármű befogadására alkalmas parkoló, amely ennek a városrésznek a parkolási gondjait kívánja enyhíteni. A be- és kijárat a Haáz Rezső utcából történik, a területet éjszaka kivilágítják. A használat során kialakult tapasztalatokat figyelembe véve alakítják majd ki a végleges elrendezést, illetve a létesítmény szabályrendszerét. A parkoló ingyenesen használható – adta hírül a polgármesteri hivatal. 

A parkoló léte azért is különösen fontos, mert egy 15 millió eurós megnyert pályázat révén Székelyudvarhelyen nemsokára elkezdődik több utca modernizálása, ami – többek között – biciklisávok kialakításával is jár. Ennek egyik következménye, hogy például a Győzelem utca Lakatosok utca és Haáz Rezső utca közti szakaszán jobb oldalon megszűnik majd a megállási lehetőség. Székelyudvarhelyen az elmúlt években sok szó esett arról, hogy át kell alakítani a városi közlekedést a Mobilitási Tervben megfogalmazott stratégiai elképzelések mentén. Ez a munka 2016-ban vette kezdetét és ennek eredményei is kezdenek látszani, bár a leglátványosabb elemek még ezután valósulnak meg – utalt a polgármesteri hivatal közleménye a fentebb említett pályázatra, ami gyakorlatilag a városi forgalom átalakítását célozza meg a károsanyag-kibocsátás csökkentésének érdekében. Mint korábban már írtunk róla, a projektben megújulnak a város főbb útvonalai, és a kiépített biciklisávok mellett korszerű tömegközlekedést is kialakítanak a városban.HN-információ