Új oltóközpontok nyílnak meg

Gyergyóremetén és Borszéken is megnyílnak hétfőn az oltási központok – a tudnivalókról a települések közösségi oldalán is tájékoztatták a lakókat az illetékesek.

Az újonnan megnyitott oltóközpontokban Pfizer oltóanyaggal történik a koronavírs elleni immunizálás: 65 év feletti személyek és krónikus betegek igényelhetik ezt a típusú vakcinát.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a fürdővárosban a megújult egészségház épületét jelölték ki erre a célra, itt kell megjelenjenek mindazok, akik regisztráltak az oltásra, időpont egyeztetés céljából pedig a 0266-337047-es telefonszámon hívhatják a borszéki rendelő munkatársait.

A gyergyóremetei oltóközpont térségi szerepet tölt be: az egészségház mellett lévő, a tűzoltók által használt nagy termet alakították át úgy, hogy három oltóhely és recepció is helyet kapjon benne. Az önkormányzat által közzétett tájékoztatóban arra kérik a lakosságot, hogy – aki még nem tette meg – mihamarabb regisztráljon oltásra a háziorvosánál vagy a vaccinare-covid.gov.ro oldalon.

Boncina-Székely Szidónia