Kórház és múzeum: új menedzsereket neveztek ki Gyergyószentmiklóson

A polgármester mutatta be az új intézményvezetőket a nyilvánosságnak

Csíkszeredából, a megyei sürgősségi kórház gazdasági osztályáról „csalogatták” át Fülöp Enikőt a gyergyószentmiklósi kórházhoz. Novembertől a gazdasági osztályt erősítette itt, majd megpályázta a menedzseri tisztséget is, sikerrel.

Amint azt Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere ismertette, öten pályáztak a kórház vezetői tisztségére, a vizsgáztatók két jelentkezést fogadtak el, Fülöp Enikő pedig magas pontszámmal nyerte el az állást.  Az újonnan tisztségbe került menedzser azt mondta, a betegek biztonságát, a minőségi szolgáltatást tartja szem előtt.

Elkezdett beruházásokat kell befejezniük, és további fejlesztéseket terveznak. Az új menedzser elképzelései egyeznek a városvezetés terveivel a régi kórház épületére vonatkozóan, mindenképpen újra egészségügyi szerepet szánna az épületnek. Emellett rövid és hosszú távon is vannak a szolgáltatások bővítésére vonatkozó tervei. Mint mondta, a járóbeteg-rendelőkben és a kórházi osztályokon is bővítik a szolgáltatásokat.

– Már rendelkezünk szakemberekkel, akiknek újabb orvosi eszközöket kell beszereznünk még idén. A tüdőgyógyászati, ortopédiai, urológiai rendelők tevékenysége bővül a jövőben. De tervezzük újabb szakorvosok idevonzását, és természetesen új szakterületeken is szeretnénk egészségügyi szolgáltatásokat nyújtani – vázolta elképzeléseit Fülöp Enikő. A sajtótájékoztatón Csergő Tibor András polgármester az önkormányzat nevében megköszönte dr. Bíró Leventének hogy átmenetileg vállalta a kórházvezetési teendőket.

Női kézben a múzeum is

A Tarisznyás Márton Múzeum új vezetőjét is bemutatták. Ferencz-Mátéfi Kriszta korábban a könyvtár igazgatója is volt, így bőven van tapasztalata kulturálisintézmény-vezetésében. Megbízatása átmeneti, 120 napra szól, amíg versenyvizsgát hirdetnek a tisztségre.

A múzeum megbízott igazgatója úgy fogalmazott, tervezi hogy megpályázza majd a menedzseri tisztséget egy teljes mandátumra. Az átmeneti megbízatása alatt is bőven lesz tennivalója, hiszen végéhez közeledik a múzeum épületének felújítása, meg kell szervezniük a visszaköltözést, és akkreditáltatniuk is kell az intézményt.

Barabás-Pál Hajnalka