Új mandátumokat érvényesítettek

Első alkalommal ülésezett Gyergyócsomafalván a megyei tanács. Bekapcsolódók

A gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskola dísztermében tartotta tegnap soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa. Két új tanácsos mandátumát igazolták, emellett több beruházással kapcsolatos határozatot hagytak jóvá. Borboly Csaba megyeitanács-elnök a helyi Csalóka óvodát is meglátogatta, amelynek felújítási munkálatait többek között a megyei önkormányzat is támogatta.

Első alkalommal ülésezett Gyergyócsomafalván a megyei tanács. Bekapcsolódók
Első alkalommal ülésezett Gyergyócsomafalván a megyei tanács. Bekapcsolódók

[dropcap]A[/dropcap] kihelyezett tanácsülésen két új tanácsos mandátumát érvényesítették: az RMDSZ-frakcióban Magyari Vencel helyére Dajka Tünde lépett, Lukács Áron helyén pedig András Attila dolgozik tovább. Borboly Csaba örömét fejezte ki, amiért két fiatal kolléga elindul a pályán, köztük a Csíki Területi Nőszervezet ügyvezető elnöke, így újra van női tagja a testületnek, ugyanakkor az ifjúság is újabb jelentős támogatást kapott a tanácsban.
– Hiányoltuk a női meglátást, szempontokat a megyei tanács munkájából, így nagyon örülünk, hogy tágabb látókörrel folytathatjuk munkánkat – jelentette ki.
A tanácsosok megszavazták a kormány által – megyei utak javítására – kiutalt közel hétmillió lejes összeg belefoglalását a költségvetésbe. Mint arról beszámoltunk, az idei állami költségvetés kiigazítására vonatkozó 2015/20-as kormányrendelet értelmében pótlólagosan pénzösszegeket utaltak ki a helyi költségvetések számára megyei és községi utak mun­kálatainak finanszírozására – Har­gita megye 7,347 millió lejben részesült.
Emellett a megyei önkormányzat 244 000 lejt utalt ki a gyer­gyócsomafalvi általános iskola számára, amelyből egy hét középületet fűteni képes kazánt vásárolnak.
A Csíkszeredai Sportklub tevékenységét 145 ezer lejjel támogatja a megyei tanács. A korondi hulladéklerakóhoz vezető utak a megyei tanács ügykezelésébe kerültek, emellett a Hargita és Kovászna megye társulását célzó határozat is a napirendi pontok között szerepelt, amely a két megyét összekötő utak felújítására irányul. A tanácsülésen a Kisfalu program részeként a testület elfogadta Székelyszentmihály és Bencéd ivóvízellátásának műszaki dokumentációját, illetve Korodi Szabolcs építész bemutatta Homoródfürdő fejlesztési tanulmányát, amely a Hargita-hegység-projekt részeként készült el.

Kertész László

: an accessible web community