Videó – Új gépeket vásárol a megyei kórház

Sajtótájékoztató a kórházban FOTÓ: LÁSZLÓ F. CSABA

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa finanszírozást nyert a Beruházások a Covid-19 által okozott egészségügyi válság kezelésére adott válaszreakció megerősítésére elnevezésű projekt keretében. A támogatásból az egészségügyi intézmény különböző felszereléseket, illetve gépeket vásárol.

A Beruházások a Covid-19 által okozott egészségügyi válság kezelésére adott válaszreakció megerősítésére elnevezésű projekt keretében támogatást nyert a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A pályázatot a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében, európai uniós alapokból finanszírozzák, ez több mint 19 millió lej vissza nem térítendő támogatást jelent a kórház számára. A támogatás révén olyan eszközöket, gépeket vásárol a kórház, ami az egészségügyi ellátás minőségét fogja javítani.
Többek közt lélegeztető gépeket, a betegek megfigyelésére alkalmas képernyőket, intenzív terápiás ágyakat, illetve hemodialízis-gépeket fog vásárolni a megyei kórház.
– Óriási előrelépés a mostani helyzethez képest ez a beruházás. Jelenleg csak két hemodialízis-gépünk van, de a veseelégtelenséggel küszködők számára jó hír, hogy öt új, hordozható gép érkezik majd kórházunkba – mondta dr. Ilyés Andrea nefrológus.

Szilágyi Dalma-Orsolya