Új, egységes formaruharendszert vezetnek be a csíkszeredai kórházban

A kórházi munkaruhák biztosítását, tisztítását, tárolását magában foglaló új, professzionális formaruharendszert vezetett be a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ezentúl a kórház biztosítja a munkaruhát az alkalmazottaknak és szakmai szintenként egységes ruhákat viselnek a kórházban dolgozók. Például az orvosok fehér felsőt és nadrágot, az asszisztensek fehér felsőt és világoszöld nadrágot, a segédápolók ciklámenszínű felsőt és nadrágot, a takarítók kék felsőt és nadrágot kaptak.

A munkaruhákat, továbbá az ezek tárolására szolgáló szekrényeket egy prázsmári cégtől bérli a kórház: a Kromatic Miettex cég 1220 kórházi alkalmazott számára szabta méretre, varratta meg és hozta a kórházba az egyenruhákat. Minden alkalmazott számára három rend ruha készült el, ezeket megszabott időközönként kell cserélni, a szennyest pedig szintén a cég gyűjti össze, ők mossák, fertőtlenítik, vasalják a ruhákat és ezt követően feltöltik az alkalmazottak nevére szóló szekrényeket.

„Két éve készülünk a professzionális formaruharendszer bevezetésére. A kórház életében és a páciensek szakszerű, biztonságos ellátása érdekében ez ugyanolyan fontos, mint például egy új, performáns készülék” – mondta a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

A prázsmári cég a munkaruhák tárolására és kezelésére 160, az egészségügyi előírásoknak megfelelő, könnyen takarítható, fertőtleníthető szekrényt és 25 szennyesgyűjtőt hozott a kórházba.

Ugyanakkor, a munkakörülmények javítása érdekében és készülve a rendszer bevezetésére, a kórház lecserélte az elmúlt hónapokban az alkalmazottak régi öltözőszekrényeinek többségét, 738 modern öltözőszekrényt vásárolt, 101 485 lej értékben.

„Egy erős kórház, erős szolgáltatásokkal akkor tud működni, ha erős csapat működteti. Hisszük azt, hogy a személyzet megfelelő felkészítése, támogatása  létfontosságú, köszönet a munkájukért” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.