2021. július 29, csütörtök.

Udvarhely nyerte az FK-kupát

Az FK Székelyudvarhely csapata nyerte meg a FK-kupa névre hallgató teremlabdarúgó-tornát, melynek döntőjében a tavalyi aranyérmest, a Marosvásárhelyi City’US-t múlták felül. A kisdöntőben a Csíkszeredai Imperial Wet öt góllal verte a Sepsiszentgyörgyi Spicomot.

Remek tornát tudhat a háta mögött az udvarhelyi csapat Fotó: Sinka-Király Levente
Remek tornát tudhat a háta mögött az udvarhelyi csapat Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]N[/dropcap]émileg meglepő végeredménnyel zárult az FK Szé­kelyudvarhely által szervezett első teremlabdarúgó FK-kupa, amelyen a házigazdák mellett az idén alakult második ligás Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az első liga tavalyi aranyérmese, a Marosvásárhelyi City’US és a Sepsiszentgyörgyi Spicom vett részt. A pénteken és szombaton megrendezett torna az elődöntőkkel kezdődött. Az egyik ágon a Marosvásárhely két góllal verte a Sepsiszentgyörgyöt, míg a másik ágon az FK Székelyudvarhely lelépte a Csík­szeredai Imperial Wetet. A megyei csapatok mérkőzésén az udvarhelyi együttes esélyeshez méltóan kezdett, és a találkozó elején kétgólos előnyre tett szert, amelyet a szünetre megdupláztak. A csíkiak a második félidőre valamelyest összeszedték magukat, de nem sikerült megszorítaniuk ellenfelüket.
A másnapi kisdöntőben viszont meglepő eredmény született. A csíkiak nagyon jól tartották magukat a Spicom ellen. Az első félidőben ugyan megszerezték a vezetést, amelyre hamar válaszoltak a háromszékiek. A második félidő elején viszont jól jött ki a lépés az Imperial Wetnek, és 3–1-es vezetésre tettek szert. A Spicom megtört, míg a csíkiak jól védekeztek és jól kontráztak, végül ötgólos győzelmet arattak.
A fináléban megismétlődött a tavalyi bajnoki döntő. Az FK a City’US-szal csapott össze. Jakab Zoltán, az udvarhelyiek mestere jól felkészítette csapatát, amely alig két perc után gólt rúgott Csoma Ferenc révén. A hazaiak továbbra is mentek előre, majd Szécsi volt eredményes. Ekkor viszont rákapcsolt a bajnok, de Klein rendre a helyén volt. A térfélcserét követően nem változott a játék képe. Az FK a pontos védekezésre és az ellentámadásokra fektette a hangsúlyt, és ez be is vált. A vendégek hiába rohamoztak, Klein és a kapufa is a hazaiakkal volt. Támadásban meg rendre megnyílt a City’US, amelyet könyörtelenül kihasználtak a hazaiak, végül 5–0-ra nyertek.
A csíki oldalról Balog Zsolt Zalán játékos beszélt. „Örvendünk, hogy részt vehettünk a tornán, ahol jó csapatokkal játszottunk. Úgy érzem, hogy sikerült bizonyítanunk és egy remek tornát tudhatunk a hátunk mögött. Udvarhely ellen egy picit görcsösen játszottunk ellenben a Szentgyörgy elleni meccsel, ahol mindenki fel volt szabadulva”.

[box type=”shadow” ]FK-kupa, eredmények Elődöntők: Marosvásárhelyi City’US – Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 5–3 (3–3), Futsal Klub Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet 7–2 (4–0) /Szőcs László 2, Szécsi 2, Biró, Daniel, Csoma F., illetve Tóth Tibor 2/. Helyosztók: bronzmérkő­zés: Csíkszeredai Imperial Wet – Sepsiszentgyörgyi Sep­si Fut­sal 7–2 (1–1) /Balog Zsolt, Tankó Levente 2-2, Szőcs Lász­ló, Dobri Norbert, Tóth Ti­bor 1-1/; döntő: Fut­sal Klub Szé­kelyudvarhely – Maros­vá­sár­helyi City’US 5–0 (2–0); az FK gólszerzői: Szőcs 2, Csoma F., Szécsi, Szabó.[/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nagykorúvá lett a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor

Nem véletlenül hívták meg Vécsi Nagy Zoltán művészettörténészt, hogy nyissa meg az idei művésztelep kiállítását, amely július 19. és 29. között zajlott a Spanyár-házban....

Viharok számottevő károk nélkül

„A szerdai gyors viharok következtében Hargita megyében egyetlen alkalommal sem riasztották a hivatásos tűzoltókat” – tájékoztatta lapunkat Adrian Pănescu, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának szóvivője....

Legfrissebb